Antena 3 Externe Lecţia dură pe care Rusia o dă şi Republicii Moldova. Ce au anunţat autorităţile de la Kremlin

Lecţia dură pe care Rusia o dă şi Republicii Moldova. Ce au anunţat autorităţile de la Kremlin

de O.P.    |    03 Iul 2014   •   06:54
Lecţia dură pe care Rusia o dă şi Republicii Moldova. Ce au anunţat autorităţile de la Kremlin

Serviciului federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă (Rosselhoznadzor) a decis interzicerea importului de carne procesată din Republica Moldova, începând cu data de 5 iulie, invocând încălcări ale normelor fitosanitare și ale cerințelor Uniunii vamale în domeniu de către companiile moldovenești.

Potrivit unui comunicat de presă al Rosselhoznadzor, citat de Moldpres, importul de carne de porc, de vită, oaie și cal din Republica Moldova va fi permis doar în carcase și în stare crudă.

Decizia a fost luată după ce 15 loturi de carne de porc au fost exportate în Belarus de către o companie din Republica Moldova ce nu avea certificat pentru a transporta pe teritoriul Uniunii vamale (Rusia-Belarus-Kazahstan).

Solicitat de Moldpres, directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova, Grigore Porcescu, a declarat că, deocamdată, nu a primit nicio informare oficială în acest sens din partea vreunei autorități ruse.

În luna aprilie a.c., Federația Rusă a interzis importul de mezeluri din Republica Moldova, pe motiv că acestea ar fi reexportate din Uniunea Europeană.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close