Antena 3 CNN Externe Liderul Bisericii Romano-Catolice din Anglia "înţelege argumentele pentru prezervative"

Liderul Bisericii Romano-Catolice din Anglia "înţelege argumentele pentru prezervative"

Liderul Bisericii Romano-Catolice din Anglia "înţelege argumentele pentru prezervative"
02 Apr 2010   •   10:54

Liderul Bisericii Romano-Catolice din Anglia şi Ţara Galilor a declarat că înţelege atracţia argumentelor pentru folosirea contracepţiei în lumea în curs de dezvoltare, în cadrul unei aparente poziţii mai puţin dură a Bisericii.
Totuşi, arhiepiscopul Westminster, Vincent Nichols, a subliniat că nu este rolul bisericii de a sprijini asemenea reparaţii pe termen scurt, adăugând că va continua să combată sărăcia, ce adesea contribuie la o rată a natalităţii mare.

"Cred că atunci când vine vorba de sărăcia din Lumea a treia, şi marea presiune la care sunt supuse femeile de bărbaţi, poz înţelege argumentele de ce, pe termen scurt, mijloacele ce oferă femeilor protecţie sunt atractive," declara Nichols.

"Folosirea prezervativelor nu duce lipsă de promotori; există destul care oferă şi distribuie prezervative. Nu cred că este rolul bisericii să îşi adauge vocea la aceasta, ci, în schimb, să spună "dacă rezolvăm sărăcia, atunci ştim că rata natalităţii va scădea?.
Biserica Catolică se opune contracepţiei, apreciind că neagă darul divin al vieţii.

Agenţiile umanitare şi unii membri ai bisericii au cerut o schimbare a politicii, apreciind că pune în pericol vieţile femeilor şi contribuie la răspândirea HIV. Dar Vatican a respins pasul, sprijinind doar controlul "natural" .
Anul trecut, în vizită în Africa, Papa Benedict a declarat că prezervativele nu sunt răspunsul la lupta cu HIV şi SIDA, şi că ar putea să facă situaţia chiar mai gravă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prezervative Biserica Catolica
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close