Antena 3 CNN Externe Locul acesta a fost numit "Capitala Obezităţii". Aici, mâncarea de la McDonald's este considerată foarte sănătoasă şi hrănitoare

Locul acesta a fost numit "Capitala Obezităţii". Aici, mâncarea de la McDonald's este considerată foarte sănătoasă şi hrănitoare

Locul acesta a fost numit "Capitala Obezităţii". Aici, mâncarea de la McDonald's este considerată foarte sănătoasă şi hrănitoare
de O.P.    |    04 Mar 2013   •   10:12

După cancer şi bolile de inimă, obezitatea a ajuns să fie una din cele mai periculoase şi "tăcute" boli ale secolului XXI. Deşi la început pare inofensivă, oamenii care suferă de obezitate morbidă spun că nu mai pot scăpa din mrejele acestei lumi în care băuturile acidulate, cartofii prăjiţi, hamburgerii şi puiul prăjit sunt considerate delicatese.

Marea Britanie a anunţat o creştere galopantă a cazurilor de obezitate, atât în rândul copiilor, cât şi în rândul adulţilor, iar corelate de obezitate sunt şi alte boli extrem de periculoase: diabetul zaharat, bolile de inimă, osteoporoza şi altele.

Atunci când intri în oraşul Tamworth te izbeşte mirosul de prăjeală, iar fast-foodurile sunt mai dese decât cabinele telefonice. Mii de clienţi le calcă pragul în fiecare zi, iar oamenii consideră mâncarea de la fast-food ca una extrem de sănătoasă şi săţioasă.

Nu-i de mirare că pe stradă nu prea vezi persoane slabe, ci doar domnişoare şi domni rumeni în obraji, cu hainele descheiate - pentru că nu îi mai încap.

"Mănânc dintr-odată 3 batoane de ciocolată. Pur şi simplu le iubesc! Apoi când vin de la şcoală mă opresc să îmi iau o porţie de cartofi şi un hamburger sau doi, pentru că mi se face poftă când simt mirosul îmbietor", povesteşte Shannon, o adolescentă de 19 ani.

Are aproape 80 de kilograme, iar medicii i-au spus că suferă de obezitate. "Nu mă simt grasă. Sunt doar plinuţă, dar imi place corpul meu şi nu aş renunţa la viaţa pe care o duc", a adăugat tânăra.

Poate că efectele le vor vedea pe termen lung, când vor putea ieşi din casă doar căraţi pe o targă de mai mulţi pompieri. În SUA un studiu Barna Group a scos la iveală faptul că restaurantele McDonald's au o influenţă culturală mai mare asupra societăţii americane decât o au bisericile.





×
Subiecte în articol: fast-food
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close