Antena 3 CNN Externe Marea Britanie, puternic afectată de ninsori. Sute de zboruri au fost anulate

Marea Britanie, puternic afectată de ninsori. Sute de zboruri au fost anulate

Marea Britanie, puternic afectată de ninsori. Sute de zboruri au fost anulate
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Ian 2013   •   10:40

Sute de zboruri au fost anulate vineri în Marea Britanie din cauza ninsorilor puternice care au perturbat de asemenea transporturile feroviare şi rutiere în ţară şi au provocat închiderea a aproximativ 3.000 de şcoli, relatează AFP.
   
Heathrow, cel mai mare din cele cinci aeroporturi ale capitalei şi primul din lume în ceea ce priveşte traficul internaţional de pasageri, a fost nevoit să anuleze 365 de zvoruri, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP.
   
La începutul după-amiezii, cele două piste care au fost închise cu rândul, au fost redeschise.


   
"Avem 24 de vehicule de deszăpezire mobilizate", a precizat purtătorul de cuvânt, asigurând că Heathrow are "un plan de acţiune foarte precis în caz de ninsoare" pentru a îi permite să rămână deschis în pofida intemperiilor.
   
În decembrie 2010, Heathrow a fost paralizat timp de mai multe zile din cauza zăpezii şi mii de pasageri au suferit fiind nevoiţi să campeze în terminaluri, provocând un haos care a suscitat o puternică polemică.
   
Aeroportul Southampton, din sudul ţării, a rămas închis vineri pentru o parte a zilei. Cele din Cardiff, în Ţara Galilor (vest), Bristol (sud-vest), Birmingham şi Jersey nu au funcţionat pentru mai multe ore.
   
Traficul feroviar a fost de asemenea perturbat: patru trenuri Eurostar între Londra şi Bruxelles au fost anulate şi restricţii de viteză au fost impuse celorlalte trenuri rapide, provocând uşoare întârzieri, a precizat compania trans-Manche.
   
Zăpada a provocat de asemenea dificultăţi pe liniile obişnuite şi la metroul londonez, în parte aerian, şi a cauzat accidente şi blocaje pe autostrăzi.
   
Peste 3.000 de şcoli au rămas închise în întreaga ţară.


   
Serviciile meteo au emis un "cod roşu" pentru Ţara Galilor unde până la 30 de centimetri de zăpadă s-ar putea depune.
   
Ninsorile au afectat de asemenea o mare parte din vestul Franţei, provocând de asemenea perturbări în transporturi şi închiderea unor şcoli. Stratul de zăpadă a atins în unele locuri 12 centimetri.
   
În regiunea pariziană, unde sunt aşteptate de asemenea ninsori, limitările de viteză şi de circulaţie pentru camioane au intrat în vigoare de vineri după-amiază.
   
Compania Aeroports de Paris (ADP) a prevenit că traficul aerian ar putea fi perturbat la Roissy-Charles-de-Gaulle şi Orly. Direcţia generală de aviaţie civilă a "solicitat companiilor aeriene, preventiv, să reducă o parte din programul de zboruri".

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close