Antena 3 CNN Externe Moscova se confruntă cu o nouă variantă a coronavirus, mai agresivă şi mai contagioasă

Moscova se confruntă cu o nouă variantă a coronavirus, mai agresivă şi mai contagioasă

Moscova se confruntă cu o nouă variantă a coronavirus, mai agresivă şi mai contagioasă, iar situaţia se deteriorează rapid, a declarat joi primarul oraşului, Serghei Sobianin.

Moscova se confruntă cu o nouă variantă a coronavirus, mai agresivă şi mai contagioasă
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    18 Iun 2021   •   08:46

Capitala rusă a raportat duminică 7.704 de noi infecţii, cel mai mare număr zilnic după 24 decembrie.

Autorităţile au confirmat 14.723 de cazuri la nivel naţional, cel mai mare total zilnic după 13 februarie.

Primarul Sobianin a declarat că numărul cazurilor de vineri va fi mai mare de 9.000, ceea ce va fi cel mai mare înregistrat la Moscova de la debutul pandemiei.

„Cel mai probabil este că ne confruntăm cu noi variante, mai agresive și care se răspândesc mai repede”, a declarat Serghei Sobianin în timpul unei întâlniri prin videoconferință cu oficiali guvernamentali responsabili pentru lupta împotriva Covid.

”Este triplu, este o dinamică imensă pe care nu am observat-o în valurile anterioare”, a adăugat el.

Sobianin a decretat miercuri vaccinarea obligatorie a tuturor angajaţilor din sectorul serviciilor.

Aproximativ 60% dintre ei, aproximativ două milioane de persoane, trebuie să fie vaccinaţi până la 15 august. Săptămâna din 15 iunie a fost, de asemenea, decretată liberă în încercarea de a opri epidemia.

Cea mai critică situație este la Moscova și Sankt Petersburg, al doilea oraș al țării, unde autoritățile au declarat joi că aproximativ 800 de persoane au fost spitalizate în fiecare zi, dar toată Rusia este afectată de creșterea numărului de cazuri.

„În ultimele câteva săptămâni, am văzut o creștere medie cu 30% a numărului de persoane bolnave din țară”, a declarat ministrul sănătății Mikhail Mourashko în cadrul aceleiași întâlniri, menționând că grupul de vârstă 30-40 de ani este afectat în mod deosebit.

Rusia a devenit joi, 17 iunie, cea mai afectată ţară europeană de la începutul pandemiei, înaintea Regatului Unit, cu 127.992 de decese înregistrate de guvern.

 

×
Subiecte în articol: COVID-19 pandemie noua tulpină
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close