Antena 3 CNN Externe Munchen a anulat faimosul târg de Crăciun, din cauza creșterii numărului de cazuri COVID-19

Munchen a anulat faimosul târg de Crăciun, din cauza creșterii numărului de cazuri COVID-19

Christkindlmarkt, faimosul târg de Crăciun din Munchen, a fost anulat. Anunțul a fost făcut de primarul Dieter Reiter, care a spus că situația dramatică din spitale și creșterea infectărilor nu i-au dat o altă opțiune.

Munchen a anulat faimosul târg de Crăciun, din cauza creșterii numărului de cazuri COVID-19
Sursa foto: Hepta/ DPA Images / Sachelle Babbar
de Mia Lungu    |    16 Noi 2021   •   18:03

Dieter Reiter a dat „vestea amară”, spunând că situația dramatică din spitale și creșterea infectărilor nu i-au dat o altă opțiune.

„Din păcate, târgul de Crăciun din Munchen nu poate avea loc în acest an. Ar reprezenta o creștere nejustificată a riscului de infecție și, de asemenea, un semnal greșit. Mai ales pentru toți angajații din spitalele noastre care lucrează la limita capacității. Trebuie să evităm, pe cât posibil, adunările”, afirmă primarul, conform muenchen.de.

Recomandarea anulării târgului de Crăciun a venit din partea autorităților sanitare: „cei implicați în lupta împotriva pandemiei din toate spitalele din Munchen s-au pronunțat împotriva organizării târgului și au tras un semnal de alarmă asupra situației catastrofale din spitale”.

"Desigur, Chistkindlmarkt ar fi fost un semnal de normalitate înainte de Crăciun, dar, din păcate, în ciuda posibilității de vaccinare, suntem departe de această normalitate, inclusiv pentru că încă nu s-au vaccinat suficiente persoane. Protejarea sănătății oamenilor și sprijinul pentru cei care lucrează în spitale au prioritate maximă.

Unii ar putea obiecta că târgul se desfășura în aer liber, este adevărat, dar Chistkindlmarkt nu poate fi îngrădit, iar numărul de invitați și respectarea regulii 2G ar fi imposibil de controlat", a adăugat primarul.

Christkindlmarkt ar fi trebuit să înceapă pe 22 noiembrie și să dureze până pe 24 decembrie.

Al doilea mare oraș european anulează festivitățile de Anul Nou din cauza ”panoramei sumbre” a pandemiei

Amsterdam anulează festivităţile de Revelion organizate de primărie, din cauza creșterii numărului de infecții cu coronavirus și a numărului de internări în spitale.

În acest an nu vor avea loc festivități de Revelion organizate de municipalitatea din Amsterdam.

Primarul Femke Halsema a decis să anuleze atât festivitatea principală din piața Museumplein, unde are loc de obicei numărătoarea inversă, dar şi focurile de artificii din cartiere.

Motivul este creșterea numărului de infecții cu coronavirus și a numărului de internări în spitale, care a determinat guvernul să impună un lockdown parțial începând cu sfârșitul săptămânii trecute.

”Ca urmare a creşterii numărului de contagieri, a internărilor în spitale şi a restricţiilor adiţionale, panorama este sumbră. Având în vedere că nu se ştie cum va evolua situaţia şi că investiţiilor ce trebuie făcute pentru aceste spectacole sunt substanţiale, nu este responsabil să continuăm pregătirile în acest sens”, notează Primăria.

Spectacolele cu focuri de artificii organizate de municipalitate doreau să fie o alternativă la pirotehnia folosită la nivel individual de cetăţeni, în mare parte interzisă începând de anul acesta.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close