Antena 3 CNN Externe Nouă oameni mutilaţi de rechin susţin salvarea prădătorilor maritimi (VIDEO)

Nouă oameni mutilaţi de rechin susţin salvarea prădătorilor maritimi (VIDEO)

Nouă oameni mutilaţi de rechin susţin salvarea prădătorilor maritimi (VIDEO)
Sursa foto: Foto: everystockphoto.com
14 Sep 2010   •   14:50

Nouă oameni mutilaţi de atacurile unor rechini au susţinut, la Naţiunile Unite, salvarea acestor prădători maritimi, ameninţaţi cu dispariţia. Zeci de milioane de rechini sunt vânaţi în fiecare an pentru aripioarele lor, din care se prepară supe foarte apreciate în Asia.

Supravieţuitorii întâlnirilor cu rechinii s-au transformat în apărătorii lor şi s-au întrunit la sediul ONU, la iniţiativa unei grupări ecologiste. Un scafandru australian, rămas fără o mână şi un picior, a avertizat că numărul rechinilor din oceanele lumii scade într-un ritm alarmant.

Un american care şi-a pierdut şi el o mână în atacul unui rechin povesteşte că a ajuns să-i apere, după ce a aflat despre metodele pescarilor asiatici.

Supravieţuitorii cred că teama oamenilor faţă de rechini este mult exagerată. Ei se consideră doar victimele unor accidente nefericite şi adaugă că, în prezent, rechinii sunt într-un pericol mult mai mare decât oamenii care se scaldă în ocean.

La rândul lor, ecologiştii susţin că nu doresc ca pescuitul rechinilor să fie interzis total, ci doar reglementat sever, ca să nu mai poată duce la dispariţia unor întregi specii.

Antena 3

×
Subiecte în articol: rechin
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close