Antena 3 CNN Externe O treime dintre infarcte sunt cauzate de alimentaţia fast-food

O treime dintre infarcte sunt cauzate de alimentaţia fast-food

O treime dintre infarcte sunt cauzate de alimentaţia fast-food
21 Oct 2008   •   20:46

Cercetătorii de la Universitatea McMaster din Canada au demonstrat că alimentaţia bogată în grăsimi, carne şi sare, de tipul celei fast-food, este responsabilă pentru nu mai puţin de o treime dintre infarctele înregistrate la nivel mondial. Studiul a fost realizat pe 16.000 de persoane din 52 de ţări, care au completat chestionare referitoare la obiceiurile lor culinare.
Celor 16.000 de persoane participante la studiu le-au fost recoltate şi probe de sânge, informează Reuters. Dieta de tip occidental, bazată pe grăsimi şi alimente sărate, ouă şi carne, preferată de majoritatea europenilor, este principala cauză a infractelor. Studiul a arătat că adepţii acestui regim "occidental" sunt cu 35% mai predispuşi unui infarct decât cei care consumă mâncare considerată sănătoasă.
Studiul a mai evidenţiat faptul că riscurile de a avea o criză cardiacă se reduc cu 30% în cazul persoanelor care consumă multe legume şi fructe. Experţii au mai identificat şi un alt tip de alimentaţie, cea "orientală" care conţine alimente precum tofu şi sosul de soia şi pare să nu aibă un impact major asupra maladiilor cardiace.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fast-food
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close