Antena 3 CNN Externe Perioada de doliu național în Marea Britanie, explicată pas cu pas. Decizii fără precedent anunțate de Palatul Buckingham

Perioada de doliu național în Marea Britanie, explicată pas cu pas. Decizii fără precedent anunțate de Palatul Buckingham

Regele Charles al III-lea a ajuns la Londra, unde a fost primit în aplauze de mulțimea adunată în fața Palatului Buckingham.

Perioada de doliu național în Marea Britanie, explicată pas cu pas. Decizii fără precedent anunțate de Palatul Buckingham
Sursa foto: Pixababy.com
de Gabriel Dano    |    09 Sep 2022   •   18:32

Corespondentul CNN Rylee Carlson a explicat la News Hour with CNN ce presupune mai exact această perioadă de doliu pe care trebuie să o respecte britanicii.

"Perioada oficială de doliu a început în această dimineață și va continua până când vor fi organizate funeralii de stat pentru Regina Elisabeta a II-a. Data nu a fost confirmată deocamdată, dar cunoaștem detaliile. Acestea sunt planificate în cel mai mic detaliu. Între timp există un anumit număr de persoane caere vor participa la ceremonie, anumite titluri oficiale vor fi transmise mai departe și, bineînțeles, Regele Charles al III-lea se va adresa țării.

Așteptăm să se întâmple acest lucru în următoarele ore aici, înainte de finalul acestei zile. Oamenii așteaptă să audă acest mesaj. Va fi primul mesaj pe care îl auzim de la Regele Charles al III-lea de la moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Mulți oameni au adus omagii reginei de când au aflat vestea. Aseară au venit la Palatul Buckingham și la Castelul Windsor cu miile pentru a aduce flori și mesaje. Peste noapte a plouat și  a fost o atmosferă sumbră. Asta nu i-a oprit pe oameni să vină și să o jelească în mod colectiv pe Regina Elisabeta II-a, să-și ia rămas bun de la ea.

Cât despre această perioadă de doliu național, meciurile din prima ligă de fotbal au fost anulate. Mai multe evenimente sportive au fost anulate sau amânate. Sindicatele, care plănuiau să organizeze greve în următoarele săptămâni, au anulat acele greve în semn de omagiu față de Regina Elisabeta a II-a Așa că această perioadă de doliu național este luată foarte în serios", a transmis corespondentul CNN Rylee Carlson.

Perioadă de "doliu regal" a început aastăzi și va ţine încă şapte zile după ceremoniile funerare ale reginei Elisabeta a II-a, a căror dată va fi confirmată "la momentul potrivit", a anunţat Palatul Buckingham.

"În urma decesului Majestăţii sale Regina, este dorinţa Majestăţii sale Regele ca o perioadă de doliu regal să fie respectată de acum până la şapte zile după înmormântarea Reginei. Data funeraliilor va fi confirmată în timp util.

Doliul regal va fi respectat de membrii familiei regale, de personalul Casei Regale şi de reprezentanţii Casei Regale aflaţi în misiuni oficiale, împreună cu trupele angajate în sarcini ceremoniale'', conform comunicatului Palatului Buckingham.

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close