Antena 3 Externe Personalul ambasadei britanice la Teheran va fi evacuat spre Emiratele Arabe Unite

Personalul ambasadei britanice la Teheran va fi evacuat spre Emiratele Arabe Unite

de M.Z.    |    30 Noi 2011   •   09:40
Personalul ambasadei britanice la Teheran va fi evacuat spre Emiratele Arabe Unite
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA

Tot personalul ambasadei Marii Britanii din Teheran va fi evacuat, miercuri, după ce, în cursul zilei de ieri, instituţia a fost atacată şi devastată de manifestanţi islamişti, apropiaţi de linia dură a regimului iranian, potrivit unor surse diplomatice occidentale, citate de AFP.

Oamenii vor fi trimişi spre Emiratele Arabe. Un prim grup de diplomaţi se va îmbarca în cursul dimineţii la bordul unui avion cu destinaţia Dubai, urmând ca restul echipei să plece pe parcursul acestei zile.

Operaţiunea are loc cu sprijinul Ministerului iranian al Afacerilor Externe şi al mai multor ambasade europene, între care şi reprezentanţa Franţei.

Marţi, zeci de protestatari islamişti radicali au atacat, ocupat şi devastat ambasada Marii Britanii la Teheran, cerând închiderea ei.

Personalul diplomatic al ambasadei a putut ajunge într-un loc sigur din interiorul sediului şi nimeni nu a fost rănit.

Acest atac, comis fără ca poliţia să intervină pentru a-l împiedica, a suscitat marţi un val de condamnări internaţionale, Consiliul de Securitate al ONU denunţând incidentul "în termenii cei mai severi", în timp ce Iranul şi-a exprimat "regretul".

Protestatarii au manifestat împotriva sancţiunilor aplicate de Londra din cauza programului nuclear controversat al Iranului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close