Antena 3 CNN Externe Numeroşi protestatari iranieni au pătruns în sediul ambasadei britanice din Teheran

Numeroşi protestatari iranieni au pătruns în sediul ambasadei britanice din Teheran

Numeroşi protestatari iranieni au pătruns în sediul ambasadei britanice din Teheran
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    29 Noi 2011   •   15:07

Zeci de protestatari iranieni au pătruns, marţi, în sediul ambasadei britanice din Teheran, informează AFP. Manifestanţii au pătruns în sediul ambasadei Marii Britanii din Teheran, îndepărtând drapelul britanic pentru a-l înlocui cu cel iranian.

Protestatarii, care manifestează împotriva sancţiunilor aplicate de Londra din cauza programului nuclear controversat al Iranului, au spart mai multe ferestre cu pietre şi au ars steagurile britanice şi israeliene.

Forţele de ordine care protejează ambasada nu au intervenit pentru a împiedica atacul care s-a produs atunci când sute de manifestanţi, catalogaţi ca "studenţi", s-au adunat în faţa misiunii diplomatice pentru a reclama închiderea ambasadei şi expulzarea "imediată" a ambasadorului.

Duminică, Parlamentul iranian a votat o lege ce reduce relaţiile diplomatice la nivel de însărcinat cu afaceri şi permite expulzarea ambasadorului britanic în termen de două săptămâni.

Această decizie vine ca o reacţie la noile sancţiuni economice împotriva Iranului adoptate de Londra de comun acord cu Statele Unite şi Canada, după publicarea unui raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică care susţine suspiciunile Occidentului conform cărora Teheranul ar lucra la construirea unei arme atomice.

×
Subiecte în articol: protestatari Teheran studenti
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close