Antena 3 CNN Externe Polonia ar putea fi ținta lui Putin, dacă trimite avioane militare în Ucraina. Avertismentul Marii Britanii

Polonia ar putea fi ținta lui Putin, dacă trimite avioane militare în Ucraina. Avertismentul Marii Britanii

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat marți că Marea Britanie va sprijini Polonia, dacă va decide să furnizeze Ucrainei avioane de luptă. Oficialul britanic a avertizat că acest lucru ar putea avea consecințe directe pentru Polonia.

Polonia ar putea fi ținta lui Putin, dacă trimite avioane militare în Ucraina. Avertismentul Marii Britanii
Sursa foto: Twitter/ Jack Posobiec
de Cerasela Stafie    |    08 Mar 2022   •   10:49

Marea Britanie spune că va sprijini Polonia dacă decide să trimită avioane în Ucraina. În schimb, a avertizat că acest lucru ar putea avea repercusiuni.

”Aș sprijini polonezii și orice alegere pe care o fac”, a spus Wallace pentru Sky News. El a adăugat că Regatul Unit nu poate oferi avioane pe care ucrainenii le-ar putea folosi, scrie Reuters.

”Vom proteja Polonia, îi vom ajuta cu orice au nevoie”, a spus Ben Wallace, ministrul britabnic al apărării. 

”Polonia va înțelege că alegerile pe care le va face nu numai că vor ajuta în mod direct Ucraina, ceea ce este un lucru bun, dar o poate aduce în linie directă de foc din țări precum Rusia sau Belarus”, a avertizat demnitarul. 

Marea Britanie a oferit Ucrainei arme defensive, precum și alt ajutor militar și umanitar. Wallace a spus că va face miercuri o declarație în fața parlamentului, în care să precizeze ce asistență letală și neletală va oferi Marea Britanie, precum și ce măsuri va îndemna guvernul britanic să ia alte țări.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close