Antena 3 CNN Externe "Gata cu racheta Zircon!" | Anunțul momentului făcut de Moscova, după ce americanii au decis să înarmeze Kievul cu rachete capabile să lovească Rusia

"Gata cu racheta Zircon!" | Anunțul momentului făcut de Moscova, după ce americanii au decis să înarmeze Kievul cu rachete capabile să lovească Rusia

Rusia anunță că a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon.

"Gata cu racheta Zircon!" | Anunțul momentului făcut de Moscova, după ce americanii au decis să înarmeze Kievul cu rachete capabile să lovească Rusia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2022   •   12:50

Aceasta va fi desfășurată înainte de sfârșitul anului pe o nouă fregată a Flotei Nordului, a anunțat miercuri un înalt oficial militar rus, citat de Reuters.

Aleksandr Moiseev, comandantul Flotei Nordului, a declarat că fregata Amiral Golovko va deveni prima înarmată permanent cu Zircon, conform agenției ruse Tass.

Președintele Vladimir Putin a descris Zircon drept parte a unei noi generații de sisteme de arme "de neegalat", capabilă să zboare cu viteze de nouă ori mai mari decât viteza sunetului.

Rusia a suferit pierderi grele în timpul războiului ei de trei luni în Ucraina, dar a continuat să efectueze teste cu cele mai noi rachete.

Ministru adjunct de Externe rus: "SUA fac totul pentru a provoca Rusiei o înfrângere strategică"

Ministerul Apărării rus a transmis săptămâna trecută că a testat cu succes lansarea unei rachete de croazieră Zircon de pe o navă din Marea Barents către o țintă aflată la aproximativ 1.000 km distanță în Marea Albă.

Tot miercuri, Rusia a declarat miercuri că decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei sisteme avansate de rachete şi muniție este extrem de negativă şi crește riscul unei "confruntări directe", notează Reuters, citându-l pe ministrul adjunct de externe de la Moscova, Serghei Riabkov.

Riabkov a făcut referire la planurile SUA de a furniza Kievului dispozitive HIMARS și rachete cu raza de până la 80 de kilometri, ca parte a celui mai recent pachet de ajutor militar.

Potrivit oficialului rus, timp de mulți ani Statele Unite nu au încercat să facă nimic pentru a rezolva conflictul din Ucraina.

După "începerea operațiunii speciale" ruse în Ucraina, SUA "pur și simplu au abandonat ultimele rămășițe ale unei abordări responsabile și sănătoase a situației" iar Washingtonul se străduiește în prezent "să facă totul pentru a provoca Rusiei o înfrângere strategică", a estimat Serghei Riabkov.

Foto: rachetă Zirkon lansată din Marea Albă, de pe fregata "Amiral Gorșkov", către o țintă din Marea Barents, octombrie 2020

×
Subiecte în articol: Zircon Amiral Golovko Serghei Riabkov
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close