Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 284. Putin va face o vizită în Ucraina | SUA acuză acuză Rusia de ”cruzime deliberată”

Război în Ucraina, ziua 284. Putin va face o vizită în Ucraina | SUA acuză acuză Rusia de ”cruzime deliberată”

Război în Ucraina, ziua 284. Kremlinul a anunțat că Vladimir Putin va merge pe front, în Ucraina, ”în curând”, în zonele deja ocupate de Federația Rusă. Între timp, SUA a acuzat Rusia de ”cruzime deliberată” în războiul din Ucraina.

Război în Ucraina, ziua 284. Putin va face o vizită în Ucraina | SUA acuză acuză Rusia de ”cruzime deliberată”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2022   •   08:48

 

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Diplomat american: Putin nu este sincer în privința discuțiilor despre pace
  • Secretarul american al apărării acuză Rusia de „cruzime deliberată” în Ucraina
  • Vladimir Putin va merge pe front, în Ucraina | Anunțul de ultimă oră de la Kremlin
  • Instituțiile de cultură din Ucraina, ținte ale rușilor. 529 au fost distruse sau deteriorate

Update 14:30. Efectele războiului se simt din plin la Moscova | Rușii, tot mai nemulțumiți

Atmosfera este una festivă la Moscova, în prag de Crăciun. Orașul și-a aprins luminile de sărbători, dar nu toți rușii par să fie la fel de fericiți precum erau altădată.

Efectele războiului se simt din plin la Moscova și mulți nu înțeleg care este rostul acestui conflict.

În ciuda pierderilor suferite pe câmpul de luptă, Vladimir Putin le cere rușilor să aibă răbdare, o răbdare care ar putea fi totuși pe sfârșite din cauza faptului că sunt din ce în ce mai multe neajunsuri.

Cu toate că în Moscova s-au aprins luminițele pentru sărbători, atmosfera festivă este una incertă. Mai ales că nu există niciun semn că "operațiunea specială" a Kremlinului în Ucraina e pe cale să se încheie.

"Cred că lucrurile nu merg prea bine, căci sunt multe pierderi de partea noastră", a declarat un cetățean rus.

"Nu știu care este scopul operațiunii, dar nu îl va atinge", a declarat un alt cetățean.

Din ce în ce mai multe magazine arată că economia Rusiei este pe minus, iar numeroase produse încep să se împuțineze pe rafturi.

"Multe lucruri pe care ne-am obișnuit să le cumpărăm au dispărut, dar viața continuă", este declarația unui cetățean rus.

Update 8:00. Războiul din Ucraina va avea ”un ritm redus” timp de câteva luni - servicii secrete americane

Directorull National Intelligence, Avril Haines, a declarat că atât armata ucraineană, cât și cea rusă, vor încerca să încerce să se reaprovizioneze și să se realimenteze, astfel că luptele zilnice vor încetini în următoarea perioadă, potrivit Sky News.

Experții americani în domeniul informațiilor susțin că în următoarele luni va exista un ritm redus al luptelor din Ucraina.

Avril Haines, director al National Intelligence, a declarat că atât armata ucraineană, cât și cea rusă, vor încerca să încerce să se reaprovizioneze și să se realimenteze pentru a se pregăti pentru o contraofensivă după iarnă, astfel că luptele zilnice vor încetini.

Ea a spus, totuși, că nu există dovezi ale unei voințe ucrainene reduse de a rezista, în ciuda atacurilor asupra rețelei electrice și a altor infrastructuri critice pentru iarnă.

Ea a declarat în cadrul Forumului național anual de apărare Reagan din California: „Vedem deja un fel de ritm redus al conflictului ... și ne așteptăm ca acest lucru să fie probabil ceea ce vom vedea în lunile următoare”.

Ea a spus că există totuși o întrebare cu privire la modul în care va arăta o nouă contraofensivă post-iarnă pentru ruși.

„De fapt, avem destul de mult scepticism cu privire la faptul că rușii vor fi sau nu vor fi de fapt pregătiți să facă acest lucru.

„Mă gândesc mai optimist pentru ucraineni în acest interval de timp”.

Ea a spus că economia Kievului a avut de suferit foarte mult, descriind-o ca fiind „devastatoare”, dar a adăugat că ea crede că președintele rus Vladimir Putin a fost surprins că forțele sale nu au realizat mai mult din punct de vedere militar.

„Cred că el devine mai informat cu privire la provocările cu care se confruntă armata în Rusia. Dar încă nu ne este clar pentru noi că el are o imagine completă în acest stadiu despre cât de provocate sunt... vedem lipsuri de muniție, pentru moral, probleme de aprovizionare, logistică, o serie întreagă de preocupări cu care se confruntă”,

Și a mai spus că Rusia pare să își epuizeze stocurile militare „destul de repede”.

---

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a anunțat că președintele rus, Vladimir Putin, plănuiește să viziteze teritoriile deja ocupate de Federația Rusă ”în curând”.

”Putin va vizita Donbas în curând”, a declarat Peskov, citat de TASS.

Kremlinul nu a furnizat date exacte despre momentul în care va avea loc vizita lui Putin în Ucraina.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a acuzat Rusia de ”cruzime deliberată” în războiul din Ucraina, afirmând că Moscova vizează în mod intenționat civili.

Lloyd Austin acuză Rusia că în războiul pe care îl duce în Ucraina vizează în mod intenționat persoane civile, acest lucru fiind caracterizat drept „cruzime deliberată”, potrivit Reuters.

”Cu o cruzime deliberată, Rusia pune în vizorul său civilii și țintele civile”, a declarat Austin la Forumul național de apărare Reagan din Simi Valley, California.

”Atacurile rusești au lăsat copii morți, școli distruse și spitale distruse”, a spus el.

Război în Ucraina, 3 decembrie | Dimitry Peskov: ”Putin a fost și rămâne deschis la discuții și negocieri pentru pace”

Război în Ucraina, 2 decembrie | ONU anchetează posibile crime de război în atacurile ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina

Război în Ucraina, 1 decembrie | Rusia: Șeful NATO: "prea devreme" pentru decizia de a muta sistemul Patriot în Ucraina 

Război în Ucraina, 30 noiembrie | Kievul vrea o discuție despre aderearea la NATO înainte de sfârșitul războiului cu Rusia, spune ministrul Dmitro Kuleba

Război în Ucraina, 29 noiembrie | Ajutor de urgență din SUA: Ucrainenii primesc echipamente pentru rețelele electrice

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close