Antena 3 CNN Externe Regina Elisabeta a II-a i-a scris zeci de ani unei femei pe care nu a cunoscut-o niciodată personal

Regina Elisabeta a II-a i-a scris zeci de ani unei femei pe care nu a cunoscut-o niciodată personal

Regina Elisabeta a II-a i-a scris ani de-a rândul unei femei din Dakota de Nord, pe care nu a întâlnit-o niciodată. Cele doua erau născute în aceeași zi.

Regina Elisabeta a II-a i-a scris zeci de ani unei femei pe care nu a cunoscut-o niciodată personal
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    19 Sep 2022   •   19:27

Adele Hankey, în vârstă de 96 de ani, este născută în 21 aprilie 1926, în aceeași zi cu Regina Elisabeta a II-a. Schimburile de scrisori au început în 1953, anul încoronării Reginei.

Adele Hankey i-a trimis Reginei o scrisoare şi aceasta i-a răspuns. De atunci, gestul a devenit o tradiție a zilei de naștere.

În fiecare an, în ziua de 21 aprilie, Regina Elisabeta a II-a i-a trimis femeii din Dakota de Nord o scrisoare.

Ultimul drum al reginei Elisabeta a II-a | Ce nu s-a văzut în transmisiunile de la tv

"I-am cerut o pălărie. Speram că îmi va trimite una. Dar ea mi-a trimis o poză minunată de ziua ei", a povestit femeia, transmite insider.com.

Adele Hankey a declarat că îi va lipsi comunicarea cu prietena ei, regretata Regină a Marii Britanii. "Îți este dor de prietenii tăi", a spus ea cu tristețe.

Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, în casa sa de vacanță de la Castelul Balmoral, în Scoția, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani.

Fotografii virale cu regina Elisabeta a II-a, publicate după moartea sa. Dorința ascunsă a suveranei

O ceremonie unică pentru o regină unică: la Westminster Abbey, templu al monarhilor britanici, Elisabeta a II-a a avut parte de funeralii de stat rezervate doar marilor personalităţi, la care au fost prezenţi luni preşedinţi, regi, prinţi, prim-miniştri, ambasadori şi invitaţi speciali din întreaga lume.

×
Subiecte în articol: Regina Elisabeta a II-a
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close