Antena 3 CNN Externe Republica Moldova MAE salută învestirea noului Guvern proeuropean al Republicii Moldova

MAE salută învestirea noului Guvern proeuropean al Republicii Moldova

MAE salută învestirea noului Guvern proeuropean al Republicii Moldova
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
30 Iul 2015   •   18:17

"Ministerul Afacerilor Externe salută învestirea noului Guvern proeuropean al Republicii Moldova, pe baza unui Program de activitate cuprinzător, în consens cu aşteptările cetăţenilor, care include ca obiectiv prioritar integrarea europeană a Republicii Moldova. Formarea Guvernului, după un proces de intense consultări între forţele politice pro-europene din Republica Moldova, probează responsabilitatea acestora faţă de provocările cu care se confruntă astăzi statul vecin", se arată într-un comunicat transmis joi de MAE.
   
Ministerul de Externe îşi exprimă încrederea că noul Executiv moldovean va continua, "într-o manieră angajantă", aplicarea cuprinzătoare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, aprofundarea reformelor democratice şi consolidarea stabilităţii macroeconomice.
   
Potrivit MAE, votul popular proeuropean din 30 noiembrie 2014, reconfirmat, recent, la alegerile locale din luna iunie 2015 a dat un mandat clar pentru continuarea proiectului european şi modernizarea de ansamblu a statului şi instituţiilor, iar aceste priorităţi au nevoie să se regăsească în efortul concret, de zi cu zi, al noului Guvern de la Chişinău.
  
"România susţine pe mai departe, ferm şi necondiţionat, parcursul european al Republicii Moldova, precum şi racordarea plenară şi ireversibilă a acesteia la familia europeană. Urez succes colegilor de la Chişinău pe acest drum", a declarat ministrul Bogdan Aurescu, citat în comunicat.
   
Guvernul condus de premierul Valeriu Streleţ a primit, joi după-amiază, votul de încredere al Parlamentului Republicii Moldova, informează Jurnal de Chişinău. În total, 52 de parlamentari au votat în favoarea Guvernului, iar 41 s-au pronunţat împotrivă.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close