Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, în arest la domiciliu

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, în arest la domiciliu

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, în arest la domiciliu
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    06 Iun 2017   •   18:46

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, rămâne în arest la domiciliu. Magistraţii Curţii de Apel din capitala Republicii Moldova au respins cererea avocaţilor de a-l cerceta în stare de libertate, informează IPN şi Radio Chişinău. 

”Dorin Chirtoacă este nevinovat, iar acuzaţiile aduse sunt nefondate”, a declarat avocata Tatiana Iovu pentru presă, transmite IPN. 

Tatiana Iovu a mai spus că la încheierea pronunţată de către prima instanţă au fost admise încălcări de procedură care, în mod inevitabil, duceau la casarea acestei hotărâri, şi că acuzarea de stat nu a prezentat nicio probă care să justifice arestul la domiciliu. 

Comentând absenţa lui Dorin Chirtoacă de la şedinţa de judecată, Tatiana Iovu a spus că este dreptul lui Dorin Chirtoacă să nu vină în instanţă. 

Primarul Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai. O zi mai târziu i s-a înaintat învinuirea pentru trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată şi a fost plasat în arest la domiciliu. 

Socialiştii proruşi au anunţat luni că au colectat numărul necesar de semnături pentru organizarea şi desfăşurarea unui referendum local cu privire la demiterea primarului general al municipiului Chişinău.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: dorin chirtoacă arest
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close