Antena 3 CNN Externe Rusia anunţă interceptarea a două avioane NATO deasupra Mării Baltice

Rusia anunţă interceptarea a două avioane NATO deasupra Mării Baltice

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat interceptarea a două aeronave militare NATO deasupra Mării Baltice.

Rusia anunţă interceptarea a două avioane NATO deasupra Mării Baltice
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mai 2023   •   20:26

Forţele Aeriene ale Rusiei au trimis un avion de vânătoare pentru interceptarea a două aeronave militare din state membre NATO deasupra Mării Baltice, anunţă Ministerul Apărării de la Moscova, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a acuzat, luni, că două avioane militare din Franţa şi Germania intenţionau "să încalce frontiera" Rusiei. Un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-27, al Forţelor aeriene ruse, a fost trimis pentru misiunea de interceptare, care s-a încheiat fără incidente.

"Echipajul avionului de vânătoare rus a identificat ţintele aeriene ca fiind un avion de patrulare de tip P3 Orion, al Forţelor Navale germane, şi un avion de supraveghere antisubmarin de tip Atlantic-2, al Forţelor Navale franceze, a comunicat Ministerul rus al Apărării, citat de cotidianul Le Monde.

"După ce avioanele militare străine au schimbat direcţia şi s-au îndepărtat de frontiera de stat a Rusiei, avionul de vânătoare rus a revenit în siguranţă la bază", a precizat Ministerul rus al Apărării, potrivit Mediafax.

Citește și: Șeful NATO îi dă replica lui Zelenski, după ce acesta a cerut în iulie o decizie privind aderarea Ucrainei la alianța militară

 

×
Subiecte în articol: Rusia interceptare avioane NATO Marea Baltica
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close