Antena 3 CNN Externe Scumpirea uleiului de măsline a dus la un furt de jumătate de milioane de dolari, în Spania

Scumpirea uleiului de măsline a dus la un furt de jumătate de milioane de dolari, în Spania

După scumpirea uleiului de măsline, hoții au dat o lovitură de jumătate de milion de dolari, după ce au furat 50.000 de litri, de la o presă din Spania.

Scumpirea uleiului de măsline a dus la un furt de jumătate de milioane de dolari, în Spania
Sursa foto: Gettyimages | fcafotodigital
de Ioana Mircea    |    06 Sep 2023   •   16:44

Aproximativ 50.000 de litri de ulei de măsline extra virgin au dispărut săptămâna trecută de la o presă din regiunea Cordoba, din Spania, în contextul în care prețurile la uleiul de măsline au crescut foarte multe. Hoţii au încărcat uleiul, cu o valoare de 500.000 de euro, în două cisterne. Toată operațiunea ar fi durat două ore.

"Toată lumea este îngrijorată pentru că preţurile vor continua să crească, iar uleiul de măsline a devenit cu adevărat un fel de aur lichid", a spus Martin Parra, manager la Marin Serrano El Lagar SL, firma care a fost victima furtului de săptămâna trecută.

Citește și: Alimente care îngraşă cel mai tare. Medic: "Se multiplică de trei ori mai mult celulele grase, au efecte diferite"

Situaţia din industria uleiului de măsline din Spania este o nouă dovadă a modului în care schimbările climatice afectează aprovizionarea. Seceta devastatoare a redus la jumătate producţia Spaniei în sezonul 2022-2023, iar provocările pe partea de producţie din Italia au limitat livrările globale. Valurile de căldură din acest an ameninţă şi apropiata recoltă din Spania, iar organizaţia fermierilor ASAJA se aşteaptă la o recoltă slabă şi în acest an, potrivit bloomberg.com.

×
Subiecte în articol: scumpire ulei masline
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close