Antena 3 CNN Externe Scutul israelian Iron Dome a lansat rachete către un avion al statului evreu, confundat cu o posibilă infiltrare din Liban

Scutul israelian Iron Dome a lansat rachete către un avion al statului evreu, confundat cu o posibilă infiltrare din Liban

Două interceptoare Iron Dome au fost trase de armata israeliană, după identificarea greșită a unei aeronave israeliene ca posibilă infiltrare din Liban.

Scutul israelian Iron Dome a lansat rachete către un avion al statului evreu, confundat cu o posibilă infiltrare din Liban
Sursa foto: Twitter / The Jerusalem Post
de Cerasela Stafie    |    19 Mai 2022   •   12:55

Lansarea interceptoarelor a făcut ca joi dimineață să fie activate sirenele rachetelor în mai multe comunități de-a lungul graniței Israelului cu Libanul.

”Din cauza unei erori de identificare, IDF Aerial Defense Array a lansat interceptoare care au provocat alarmele auzite în nordul Israelului”, a spus armata într-un comunicat, potrivit Jerusalem Post.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Ran Kohav a spus că decizia de a activa alerta a fost una corectă, din cauza îngrijorării că schijele de la interceptoare ar putea răni civilii.

Nu s-a infiltrat nimic în Israel, iar aeronava israeliană nu a fost doborâtă de rachetele interceptoare.

Incidentul are loc la câteva zile după ce armata israeliană a doborât o dronă pilotată de Hezbollah, care s-a infiltrat în nordul țării. Luna trecută, o rachetă a fost lansată în nordul Israelului de militanții palestinieni, despre care se crede că aparțin Hamas. A căzut într-o zonă deschisă în apropiere de Kibbutz Matzuva și nu a provocat pagube.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close