Antena 3 CNN Externe Seism cu magnitudinea 7.3 pe scara Richter lângă insula Sumatra. A fost emisă alertă de tsunami

Seism cu magnitudinea 7.3 pe scara Richter lângă insula Sumatra. A fost emisă alertă de tsunami

Seism cu magnitudinea 7.3 pe scara Richter lângă insula Sumatra. A fost emisă alertă de tsunami
10 Ian 2012   •   21:11

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 s-a produs miercuri în largul coastei de vest a insulei indoneziene Sumatra, a anunţat Institutul american american de geofizică USGS, informează AFP. Deocamdată, nu au fost semnalate victime sau pagube.
   
O alertă de tsunami a fost lansată de Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific.
   
Cutremurul a avut loc miercuri, la ora locală 2.37 (marţi, 20.37, ora României), la aproximativ 420 de kilometri sud-vest de Banda Aceh.
   
Un oficial al Agenţiei de Meteorologie şi Geofizică din Indonezia a anunţat că agenţia a emis o alertă de tsunami, dar că, pentru moment, nu dispune de informaţii cu privire la eventuale victime.
   
"Cutremurul a avut loc în mare şi a fost emisă o alertă de tsunami, dar până în prezent nu avem nicio informaţie despre (eventuale) victime sau pagube", a declarat Suharjono, directorul tehnic al agenţiei.
   
Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a anunţat că ameninţarea unui tsunami de mare anvergură este exclusă, dar că "există o infimă posibilitate ca un tsunami local să poată atinge coastele situate la mai puţin de 100 de kilometri de epicentrul seismului".
   
La Banda Aceh, în nordul extrem la Sumatrei, mişcarea seismică la nivelul solului a durat 30 de secunde, iar locuitorii cuprinşi de panică au ieşit pe străzi, intrând în case după puţin timp.
   
Indonezia este situată pe "Centura de Foc" a Pacificului, zonă în care întâlnirea mai multor plăci tehtonice provoacă o puternică activitate vulcanică şi seismică.
   
În decembrie 2004, un cutremur cu o magnitudine de 9,3, în largul coastei nordice a Insulei Sumatra, a provocat un tsunami gigantic, în urma căruia s-au înregistrat peste 220.000 de morţi în ţările din jurul Oceanului Indian, dintre care aproxiamtiv 168.000 în Indonezia.

×
Subiecte în articol: cutremur seism alerta de tsunami tsunami
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close