Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi, discursul pe care Vladimir Putin nu voia să-l audă

Silvio Berlusconi, discursul pe care Vladimir Putin nu voia să-l audă

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a "schimbat macazul" în declarațiile referitoare la Ucraina.

Silvio Berlusconi, discursul pe care Vladimir Putin nu voia să-l audă
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2022   •   15:26

După ce a fost înregistrat acuzându-l pe Volodimir Zelenski că l-ar fi provocat pe Putin să atace Ucraina, liderul formațiunii Forza Italia a adoptat o atitudine pro-Kiev.

S-a întâmplat în Senatul Italiei, cu ocazia votului de învestitură pentru guvernul condus de Giorgia Meloni.

Forza Italia face parte din noul cabinet Meloni.

Guvernul acesteia a primit încrederea Senatului italian cu 115 voturi pentru, din 104 necesare, și 79 împotrivă, în timp ce 5 senatori s-au abținut.

În discursul său, Berlusconi (foto) a declarat că a lucrat întotdeauna pentru a uni Moscova cu Occidentul, dar invazia Rusiei în Ucraina a arătat că acest lucru este în prezent imposibil.

"În situația actuală, în mod evident nu putem fi decât cu Occidentul, apărând o țară liberă și democratică așa cum e Ucraina. Din acest motiv, trebuie să lucrăm pentru pace şi vom face asta în deplină concordanță cu aliații noștri occidentali și respectând dorința poporului ucrainean", a spus fostul premier.

Ce spunea șeful Forza Italia într-o înregistrare ajunsă în presă săptămâna trecută

Volodimir Zelenski l-ar fi "forțat" pe Vladimir Putin să invadeze Ucraina.

Acuzația a fost formulată de liderul partidului Forza Italia, fostul premier Silvio Berlusconi, iar înregistrarea cuvintelor acestuia a ajuns presă.

"În 2014, la Minsk, se semnează un acord între cele două republici nou constituite din Donbas. Un acord de pace care prevedea ca cele două tabere să nu se atace reciproc. Ucraina nu respectă înțelegerea, iar  după un an începe să atace frontierele celor două republici. Se înregistrează pierderi de militari și 5-6000 de morți. Vine Zelenski și triplează atacurile", a spus Berlusconi, conform înregistrării.

Presa italiană a semnalat anterior o altă înregistrare audio, în care Berlusconi, ales senator și în vârstă de 86 de ani, afirmă că a reluat relațiile cu liderul de la Kremlin, care i-ar fi trimis, de ziua sa, la finele lui septembrie, 20 de sticle de vodcă și o scrisoare foarte "dulce".

Biroul lui Berlusconi a confirmat că înregistrările sunt autentice și că au fost efectuate, în secret, în timpul unei întâlniri a parlamentarilor formațiunii Forza Italia.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Silvio Berlusconi
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close