Antena 3 CNN Externe Singura ţară din lume în care minorii sunt condamnaţi la închisoare pe viaţă

Singura ţară din lume în care minorii sunt condamnaţi la închisoare pe viaţă

Singura ţară din lume în care minorii sunt condamnaţi la închisoare pe viaţă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
21 Sep 2013   •   10:42
Există aproximativ 2.500 de violatori minori care acum ispăşesc pedepse în închisori, fără posibilitatea de eliberare. Ei bine, toţi sunt închişi în Statele Unite, singura ţară din lume unde tinerii sub 18 ani sunt închişi pe viaţă, pentru faptele comise, scrie Huffington Post.
 
Un raport nou al unei organizaţii care susţine reforma în închisori subliniază acest fapt. 
 
Ashley Nellis, unul dintre autorii raportului a argumentat că SUA are "o percepţie destul de stranie despre ce înseamnă justiţia şi tineri care încalcă legea". 
 
"Spre deosebire de alte ţări, noi nu înţelegem factorul tinereţe sau alţi factori care contribuie la crimele acestora, cum ar fi sărăcia sau abuzurile din copilărie", a arătat oficialul. 
 
Conform raportului, condamnările pe viaţă pentru aceşti infractori au crescut în întreaga ţară şi populaţia care este închisă în acest moment fără posibilitatea de a ieşi creşte rapid, de la 40.174 de persoane, în 2008, la 49.081 persoane în 2012. 
 
"Sigur, copiii sunt capabili de acte foarte violente şi grave care pot lăsa urme adânci. Dar tot copiii sunt extrem de capabili şi deschişi la schimbare şi o sentinţă care îi închide pe viaţă şi care nu face diferenţă între copil şi adult nu le dă ocazia să îşi exprime această capacitate."
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close