Antena 3 Externe Snowden: Jurnalişti SPIONAŢI de NSA după atentatele din 11 septembrie

Snowden: Jurnalişti SPIONAŢI de NSA după atentatele din 11 septembrie

15 Aug 2013   •   08:29
Snowden: Jurnalişti SPIONAŢI de NSA după atentatele din 11 septembrie Foto:nsnbc.me

Fostul agent CIA, Edward Snowden, a acuzat Agenţia Naţională de Securitate (NSA) că i-a urmărit pe jurnaliştii care au criticat guvernul american, după atacurile de la 11 septembrie, afirmând totodată că este o "scăpare nesăbuită" a acestor jurnalişti de a folosi e-mailuri necriptate, scrie thehill.com.

Snowden a mărturisit, într-un interviu acordat New York Times Magazine, că a ajuns să aibă încredere în Laura Poitras, realizatoare de documentare care, împreună cu reporterul de la Guardian, Glenn Greenwald, l-au ajutat să dezvaluie programul secret american de supraveghere a comunicaţiilor, şi asta pentru că ea însăşi a fost o ţintă a NSA

"Laura şi Glenn sunt printre puţinii care au relatat fără frică chestiuni controversate în această perioadă, chiar în faţa criticilor, şi Laura în mod deosebit a fost vizată de chiar programele implicate în recentele dezvăluiri", a spus Snowden.

Fără să dea mai multe detalii despre motivele pentru care Poitras este în atenţia NSA, Snowden i-a avertizat pe jurnalişti să aibă grija la comunicaţiile electronice.

"Am fost surprins să descopăr că sunt oameni în presă care nu ştiau că orice mail necriptat pe care îl trimiti prin Internet ajunge la fiecare serviciu de informaţii din lume", a spus acesta.

La începutul acestei luni, Snowden a primit azil temporar în Rusia.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close