Antena 3 CNN Externe Solicitarea FMI, după anunţul reducerii TVA la pâine: Guvernul să aloce aceşti bani din altă parte

Solicitarea FMI, după anunţul reducerii TVA la pâine: Guvernul să aloce aceşti bani din altă parte

Solicitarea FMI, după anunţul reducerii TVA la pâine: Guvernul să aloce aceşti bani din altă parte
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Mai 2013   •   19:29

Guvernul va trebui să aloce 250 de milioane de lei pentru proiectul de reducere a TVA la pâine, a anunţat, luni, premierul Voctor Ponta, iar Fondul Monetar Internaţional a transmis Executivului să aloce aceşti bani din altă parte şi să nu meargă doar pe ideea că îi va recupera din evaziunea fiscală.

 
Ponta a spus că reducerea TVA la pâine nu se poate face decât pe tot lanţul şi că proiectul poate debuta după rectificarea bugetară din luna iulie.
 
"Nu se poate decât pe tot lanţul, asta ştiu sigur, că asta am discutat. (Va fi - n.r.) numai de la rectificare, pentru că trebuie să alocăm - cred că e vreo 250 de milioane de lei  - din altă parte. Dar eu vreau să încercăm acest experiment, i-am anunţat pe cei de la FMI şi au spus: alocaţi banii din altă parte, nu mergeţi doar pe ideea că veţi recupera banii din evaziune fiscală", a spus Ponta, potrivit Mediafax.
 
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că reducerea TVA la panificaţie va aduce venituri mai mari la bugetul de stat, va combate evaziunea fiscală şi, dacă nu va scădea preţul pâinii, îl va plafona pentru multă vreme.


 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close