Antena 3 CNN Externe Spaniolii au protestat, în miez de noapte, sătui de măsurile de austeritate

Spaniolii au protestat, în miez de noapte, sătui de măsurile de austeritate

Spaniolii au protestat, în miez de noapte, sătui de măsurile de austeritate
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
21 Mai 2011   •   10:00

Mii de spanioli au stat toată noaptea în piaţa Puerta del Sol din Madrid, deşi, de la miezul nopţii trecute, sunt interzise adunările, din motive electorale. Oamenii spun că au ajuns la limita răbdării din cauza măsurilor de austeritate. Duminică, au loc alegeri locale în Spania, la care candidează şi zeci de români. 

Zeci de mii de spanioli au petrecut noaptea în piaţa Porta Del Sol din centrul Madridului. Manifestanţii au instalat corturi în piaţă şi au protestat paşnic.

Protestul ar fi trebuit să se încheie la miezul nopţii, dar oamenii au sfidat interdicţia autorităţilor. Ora 24 a fost aşteptată cu un moment de reculegere.

Spaniolii s-au săturat de politicieni. De şase zile ies pe strada in fiecare seara ca sa-i susţină pe tinerii care, uniţi sub sloganul "Democraţie Reală Acum", protestează în centrele marilor oraşe pentru că nu au nici venituri, nici locuri de muncă şi nicio perspectivă de viitor.

Manifestaţiile de până acum au fost paşnice, iar guvernul a ezitat să folosească forţa, insa protestele se extind deja si in alte ţări precum Germania, Anglia sau Italia, unde spaniolii au instalat corturi în faţa ambasadelor.

Comisia Electorală Spaniolă a cerut, joi seara, interzicerea manifestaţiilor la sfârşitul săptămânii, când se vor desfăşura alegeri municipale şi regionale, apreciind că sunt "contrare legislaţiei electorale". Se pare că la alegerile locale vor participa şi români, membri ai Partidului românilor din Spania.

 


×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close