Antena 3 CNN Externe Spaniolii dorm în corturi de frica unui nou seism. Peste 80% din construcţiile din Lorca, avariate

Spaniolii dorm în corturi de frica unui nou seism. Peste 80% din construcţiile din Lorca, avariate

Spaniolii dorm în corturi de frica unui nou seism. Peste 80% din construcţiile din Lorca, avariate
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Mai 2011   •   09:04

Mii de spanioli au petrecut cea de-a doua noapte în corturi şi alte adăposturi improvizate, după cutremurul care a devastat oraşul Lorca. Guvernul le promite sinistraţilor tot ajutorul pe care-l poate oferi, iar seismologii îi asigură că nu-i aşteaptă un nou cutremur în viitorul apropiat.

În Parlamentul de la Madrid şi la toate primăriile Spaniei, oficialităţile şi cetăţenii obişnuiţi au păstrat un moment de reculegere pentru victimele cutremurului din Lorca.

Potrivit ultimelor date, 20.000 de clădiri, unele vechi de câteva secole, au fost avariate iar multe dintre ele chiar s-au prăbuşit. Primăria estimează că 80 la sută din construcţiile din Lorca au fost avariate. 15.000 de oameni şi-au dat seama că nu mai au unde să se întoarcă. Locuinţele lor s-au prăbuşit sau sunt pe punctul de a se prăbuşi.

Niciunul din cei peste o mie de români din Lorca nu se numără printre victimele seismului. Dar cu toţii au avut de suferit, într-un fel sau altul, de pe urma catastrofei.

Guvernul a trimis în oraş 800 de militari şi poliţişti, care au adus corturi şi un spital militar de campanie, deoarece ambele spitale ale oraşului sunt evacuate. Crucea Roşie a adus, de asemenea, trei spitale mobile, ca şi hrană şi apă potabilă pentru sinistraţi.

La funeraliile victimelor vor lua parte, astăzi, prinţul moştenitor Felipe şi primul ministru Zapatero.

 


×
Subiecte în articol: Spania seism corturi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close