Antena 3 CNN Externe "Sunt nebuni! Răspunsul Rusiei va fi groaznic! Dumnezeu există!" | Lukașenko, îngrozit de muniția cu uraniu sărăcit pentru Ucraina

"Sunt nebuni! Răspunsul Rusiei va fi groaznic! Dumnezeu există!" | Lukașenko, îngrozit de muniția cu uraniu sărăcit pentru Ucraina

Un război până la ultimul ucrainean ar putea deveni un război până la ultimul european!

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2023   •   17:41

Acest nou avertisment a fost formulat de președintele Dumei de Stat de la Moscova, Viaceslav Volodin, în contextul în care Marea Britanie a confirmat că muniția de artilerie destinată forțelor Kievului conține uraniu sărăcit.

"Un război până la ultimul ucrainean ar putea deveni un război până la ultimul european. Această decizie va duce la o tragedie globală care va afecta, în primul rând, țările europene.

Marea Britanie a declarat că munițiile cu uraniu sărăcit vor fi furnizate regimului nazist de la Kiev. Trebuie să se înțeleagă: următorul pas după livrarea muniției cu uraniu sărăcit ar putea fi utilizarea unei bombe murdare de către regimul de la Kiev. Sau utilizarea de arme nucleare tactice.

Dacă un astfel de lucru s-ar întâmpla, nu ar mai fi cale de întoarcere", a estimat Volodin, conform Antena 3 CNN.

Citește și"Încă un pas către o confruntare nucleară între Rusia și Occident. Avem cu ce să răspundem!", amenință Serghei Șoigu

Pe lângă valul de amenințări de la Moscova, o reacție a venit și din Belarus.

Lukașenko, îngrozit, într-o declarație televizată: "Trebuie să ne îndepărtăm de această nebunie!"

Într-o declarație video înregistrată, președintele autocrat de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, pare speriat de o astfel de evoluție, care ar implica utilizarea armelor cu uraniu sărăcit.

El estimează că Rusia va da un răspuns "groaznic" dacă aceste muniții vor fi utilizate împotriva trupelor sale din Ucraina.

"Rusia ne va furniza muniții cu uraniu real. Dacă aceștia (cei care furnizează muniție Kievului, n.r.) sunt nebuni, atunci ei vor da un impuls acestui proces. Acest lucru este cel mai înspăimântător și mai periculos. Prin urmare, trebuie să ne îndepărtăm un pic de nebunie (...) Imediat ce aceste muniții explodează în pozițiile forțelor ruse, veți vedea că răspunsul va fi groaznic, o lecție pentru întreaga planetă.

Rusia nu are doar uraniu. Știți bine asta.

Prin urmare, cred că acest trend în războiul acesta, în ceea ce privește escaladarea, nu trebuie să înceapă. Trebuie să mergem către o soluție pașnică. Putin și Xi Jinping au discutat despre acest lucru, de a găsi o soluție pașnică. Atât conducerea rusă, cât și una dintre cele mai mari puteri mondiale, China, și mulți alții sunt de acord cu acest lucru. Dumnezeu există!", spune Lukașenko în declarația difuzată de Antena 3 CNN.

Reacția Londrei: "Armata britanică folosește de zeci de ani muniție cu uraniu sărăcit"

În replică la aceste reacții și amenințări, Londra transmite că uraniul sărăcit "este o componentă standard și nu are nimic de-a face cu armele nucleare".

"Rusia știe acest lucru, dar încearcă în mod deliberat să dezinformeze. Cercetări independente efectuate de oameni de știință de la grupuri precum Royal Society au evaluat că orice impact asupra sănătății personale și a mediului în urma utilizării munițiilor cu uraniu sărăcit este probabil să fie scăzut.

Armata britanică a folosit, timp de decenii, uraniu sărăcit în proiectilele sale de perforare a blindajului", a comunicat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close