Antena 3 CNN Externe "Încă un pas către o confruntare nucleară între Rusia și Occident. Avem cu ce să răspundem!", amenință Serghei Șoigu

"Încă un pas către o confruntare nucleară între Rusia și Occident. Avem cu ce să răspundem!", amenință Serghei Șoigu

Moscova și-a întețit amenințările la adresa Occidentului, după ce Marea Britanie a confirmat că trimite în Ucraina muniție cu uraniu sărăcit.

"Încă un pas către o confruntare nucleară între Rusia și Occident. Avem cu ce să răspundem!", amenință Serghei Șoigu
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2023   •   16:55

Annabel Goldie, secretar de stat în cadrul Ministerului britanic al Apărării, a declarat că unele dintre obuzele tancurilor de tip Challenger 2 pe care Marea Britanie urmează să le ofere Ucrainei conțin uraniu sărăcit.

Informația a fost fructificată de administrația rusă pentru a acuza statele aliate Ucrainei că împing confruntarea spre război nuclear.

"Am aflat că Marea Britanie a anunțat că va furniza Ucrainei nu doar tancuri, ci și obuze care conțin uraniu sărăcit. Dacă se va întâmpla acest lucru, Rusia va fi nevoită să reacționeze în consecință, dat fiind că Occidentul începe deja să utilizeze armament cu elemente nucleare", a declarat președintele Vladimir Putin după întâlnirea cu omologul chinez, Xi Jinping.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că utilizarea de către Kiev a acestui tip de muniție "va distruge capacitatea Ucrainei de a produce hrană necontaminată".

Citește și: Ministrul rus Serghei Șoigu face vizite-fulger în Ucraina și le anunță după ce a plecat de acolo

Iar ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a spus că, prin decizia Marii Britanii, a fost făcut încă un pas spre o confruntare nucleară Rusia - Occident și că au rămas puțini astfel de pași până la anticipatul deznodământ.

"A fost făcut un pas în plus, au rămas tot mai puțini pași până la o astfel de confruntare. Dar, bineînțeles, Rusia are cu ce să răspundă", a avertizat Şoigu.

În replică, ministerul britanic de Externe, James Cleverly, a dat asigurări că nu este vorba de nicio escaladare spre un conflict nuclear.

"Singura țară din lume care evocă probleme de tip nuclear este Rusia", a afirmat Cleverly".

 "Uraniul sărăcit este o componentă standard și nu are nicio legătură cu armele nucleare. Armata britanică a utilizat uraniu sărăcit la obuzele anti-blindaj de zeci de ani. Rusia cunoaște acest lucru, dar încearcă să producă dezinformare.

Cercetări independente ale oamenilor de știință, spre exemplu din cadrul Societății Regale, au arătat că orice impact asupra sănătății persoanelor și asupra mediului prin utilizarea muniției cu uraniu sărăcit are o probabilitate scăzută", a precizat, la rândul său, Ministerul britanic al Apărării.

Sursa: Mediafax

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close