Antena 3 CNN International News Ministrul rus Serghei Șoigu face vizite-fulger în Ucraina și le anunță după ce a plecat de acolo

Ministrul rus Serghei Șoigu face vizite-fulger în Ucraina și le anunță după ce a plecat de acolo

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, s-a deplasat în Ucraina, la Mariupol, unde a inspectat proiecte de infrastructură.

Ministrul rus Serghei Șoigu face vizite-fulger în Ucraina și le anunță după ce a plecat de acolo
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2023   •   12:31

Informația provine de la Ministerul Apărării de la Moscova, care a postat-o pe canalul său oficial Telegram, notează CNN.

Conform sursei citate, Șoigu a vizitat, de asemenea, un centru medical, un nou cartier rezidențial construit de armată și a fost informat cu privire la construcția unei conducte care "va furniza apă mai multor așezări din regiune".

Ministerul rus nu a menționat când a avut loc vizita lui Șoigu. 

În urmă cu două zile, instituția a publicat o înregistrare video în care ministrul Apărării se întâlnește cu trupele rusești desfășurate în Ucraina, într-un "post de comandă pe direcția Donețk - Sud".

Citește și: Ucraina a atacat cu rachete regiunea rusă Belgorod, susține guvernatorul local

Locația filmării nu este precizată, iar CNN menționează că nu a reușit să o identifice prin geolocalizare. 

Situat la Marea Azov, în regiunea ucraineană Donețk, Mariupol a fost capturat de forțele rusești anul trecut, după luni de bombardamente intense care au ucis mii de locuitori.

Orașul fost scena unora dintre cele mai intense lupte de când Rusia a lansat invazia în Ucraina. Au fost bombardate aici o maternitate și Teatrul Dramatic, în care se refugiaseră sute de civili.

Mariupol a devenit, de asemenea, un simbol al rezistenței ucrainene în săptămânile care au precedat căderea sa.

Ultimii apărători ai orașului s-au refugiat alături de până la 1.000 de civili în interiorul uzinelor siderurgice Azovstal, fiind siliți, în cele din urmă să se predea rușilor, în luna mai anul trecut.

×
Subiecte în articol: Serghei Șoigu Mariupol donetk
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close