Antena 3 CNN International News Ucraina a atacat cu rachete regiunea rusă Belgorod, susține guvernatorul local

Ucraina a atacat cu rachete regiunea rusă Belgorod, susține guvernatorul local

Cel puțin o persoană a fost rănită în Rusia, după ce apărarea aeriană locală a doborât trei rachete deasupra regiunii Belgorod din sudul țării, în apropiere de granița cu Ucraina.

Ucraina a atacat cu rachete regiunea rusă Belgorod, susține guvernatorul local
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2023   •   09:58

Incidentul a fost semnalat luni dimineață iar informația provine de la guvernatorul regiunii ruse.

"Sistemul nostru de apărare aeriană a intrat în funcțiune la Novi Oskol. Trei rachete au fost doborâte. Amploarea pagubelor este în curs de clarificare", a scris pe Telegram guvernatorul Viaceslav Gladkov.

"Există o victimă: un bărbat care a suferit răni de șrapnel la braț. Mai multe fațade de clădiri și linii electrice din mai multe sate din districtul Novooskolski au suferit pagube. Echipele de salvare și serviciile de urgență se află la fața locului", a precizat oficialul.

Autoritățile din Belgorod, care se învecinează cu regiunea ucraineană Harkov, au raportat multiple atacuri de când Rusia a început invazia.

Citește și: Un "incendiu de iarbă pe câmp" a zguduit geamurile caselor și a declanșat alarmele mașinilor în orașul rus Krasnodar

Săptămâna trecută, în Belgorod au fost găsite resturile a trei vehicule aeriene fără pilot (UAV), dintre care unul a lovit fereastra unui apartament dintr-un complex rezidențial, potrivit primarului orașului.

Potrivit acestuia, nu au fost raportate persoane rănite în urma incidentului.

CNN menționează că nu poate confirma în mod independent relatările referitoare la atacuri ucrainene în Rusia iar Kievul nu a comentat imediat informațiile din Belgorod.

După atacurile din Briansk, Rusia se așteaptă să fie atacată în Crimeea

După atacul de săptămâna trecută din regiunea Briansk, pe care Moscova l-a atribuit "sabotorilor ucraineni", Ministerul rus de Externe anticipează atacuri în Crimeea anexată în 2014.

"Kievul continuă să planifice cucerirea militară a Crimeii și să efectueze atacuri, fără cea mai mică preocupare pentru viețile civililor ruși", arată o declarație a instituției citate.

În context, sunt menționate declarații ale subsecretarului de stat american pentru afaceri politice, Victoria Nuland, care a calificat instalațiile militare ruse din peninsulă drept "ținte legitime" ale Ucrainei.

"Prin furnizarea de arme de înaltă tehnologie Ucrainei, SUA și NATO o transformă în laboratorul lor personal și într-un poligon de testare", mai afirmă diplomația rusă, adăugând că Washingtonul "închide ochii" când aceleași arme ucid civili în Donbas sau prizonieri de război ruși.

"Corpul Voluntarilor Ruși" a revendicat atacurile din Briansk

Gruparea naționalistă "Corpul Voluntarilor Ruși", care susține că luptă de partea Ucrainei împotriva trupelor de invazie ale Moscovei angrenate în invazie, a revendicat, joia trecută, pe rețelele de socializare, un act de sabotaj în teritoriile de graniță din Briansk.

Autoritățile ruse au comunicat că doi civili au fost uciși în timpul atacului, iar un băiat de 11 ani ar fi fost împușcat în spate, reușind să scape cu viață.

Președintele rus Vladimir Putin a calificat cele întâmplate drept "un atac terorist", însă Ucraina a acuzat Rusia că a recurs la o "înscenare".

Vladimir Osecikin, un disident rus fugit în Franța în 2015 și coordonatorul proiectului Gulagu.net, spune că evenimentele petrecute în Briansk, pe care propaganda rusă le-a prezentat drept un "act de diversiune ucraineană", au fost gândite de serviciul rus de securitate FSB ca o operațiune "sub steag fals".

Disident rus: "FSB pregătise cadavrele 'sabotorilor' și ale victimelor civile"

Însă planul FSB a fost perturbat de "Corpul Voluntarilor Ruși", susține Osecikin.

Membri ai acestuia s-au infiltrat la fața locului și s-au filmat lângă un punct medical, apoi au postat o declarație în care au revendicat infiltrarea în regiunea Briansk, negând presupusele violențe de care au fost acuzați ucrainenii.

Apariția lor în localitatea Suşani din regiunea Briansk a încurcat planurile inițiale ale serviciilor speciale ruse, determinând publicarea unor date contradictorii în presa de la Moscova.

Osecikin susține pe contul său de Telegram că FSB pregătise până și cadavrele presupușilor sabotori și pe cele ale victimelor civile.

Foto: substație electrică incendiată în urma bombardamentelor în regiunea rusă Belgorod

×
Subiecte în articol: Belgorod rachete Rusia Viaceslav Gladkov
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close