Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Un "incendiu de iarbă pe câmp" a zguduit geamurile caselor și a declanșat alarmele mașinilor în orașul rus Krasnodar

Un "incendiu de iarbă pe câmp" a zguduit geamurile caselor și a declanșat alarmele mașinilor în orașul rus Krasnodar

Rusia acuză Ucraina de operațiuni pe teritoriul său, dar o face în mod selectiv, cu viguroasa implicare a Serviciului Federal Rus, FSB, în procesul de comunicare a informațiilor, așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, în cazul incidentelor din Briansk.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2023   •   20:03

O explozie, urmată de un incendiu, s-a produs vineri în regiunea rusă Krasnodar.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu coloana de fum, iar martorii au relatat că deflagrația s-a produs la o școală de aviație.

În orașul din apropiere, locuitorii au relatat că incidentul a făcut "să tremure" geamurile caselor și a declanșat alarmele la mașini.

Dar, conform presei ruse, Ministerul pentru Situații de Urgență a anunțat că a fost doar "un incendiu pe câmp" şi a îndemnat la calm.

Citește și: Radu Tudor: "Atacurile cu drone ucrainene vor schimba paradigma acestui război sângeros" 

Autoritățile locale au venit cu precizări și au declarat că incendiul de mari proporții din apropierea unui aeroport militar situat lângă Krasnodar ar fi fost declanșat de "iarba uscată" care ar fi luat foc. 

În ceea ce privește explozia puternică reclamată de locuitori, responsabilii municipali au susținut că a fost un boom supersonic produs de aeronave.

Nu este primul incident din Krasnodar, regiune în care s-ar afla și un somptuos palat al lui Vladimir Putin.

La începutul săptămânii, Moscova a acuzat un atac cu drone asupra unui depozit de combustibil din zonă, în urma căruia a rezultat un incendiu uriaș.

Se înmulțesc relatările despre atacuri ucrainene cu drone pe teritoriul rus

Aseară, o explozie bizară s-a produs în regiunea Moscova, în localitatea Kolomna. Autoritățile au anunțat că deflagrația a avut loc în aer și ar fi putut fi cauzată de o dronă. Nu este o variantă certă, pentru că încă nu au fost găsite fragmentele dispozitivului.

În aceeași regiune, cu două zile înainte, a căzut o dronă, chiar în apropierea unei stații de gaz. Reprezentanții serviciului de securitate au anunțat că era o dronă "străină" și că avea încărcătură explozivă.

Analiștii iau în calcul că aceste atacuri ar putea avea legătură cu faptul în zonă sunt produse sistemele de rachete Iskander. În urmă cu două săptămâni, într-o hală a fabricii de rachete a avut loc un incendiu într-o hală.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close