Antena 3 CNN Externe După atacurile din Briansk, Rusia se așteaptă să fie atacată în Crimeea | Cum au încurcat voluntarii ruși planul FSB

După atacurile din Briansk, Rusia se așteaptă să fie atacată în Crimeea | Cum au încurcat voluntarii ruși planul FSB

Occidentul înarmează şi sprijină Kievul şi, prin urmare, este complice la atacul desfășurat de presupuși "sabotori ucraineni" în regiunea rusă Briansk, la frontiera cu Ucraina.

După atacurile din Briansk, Rusia se așteaptă să fie atacată în Crimeea | Cum au încurcat voluntarii ruși planul FSB
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2023   •   18:46

O declarație în acest sens a fost postată, vineri, de Ministerul rus de Externe pe pagina sa oficială şi citată de presa internațională.

"Crimele din regiunea Briansk au fost comise cu arme NATO. Rezultă că este legitim să calificăm aceste state drept complici la respectivele crime și sponsori ai terorismului", susține MAE în comunicatul său.

Potrivit MAE rus, "autoritățile ucrainene au recunoscut în mod repetat că acțiunile lor au aprobarea și sprijinul SUA și al altor țări NATO".

Moscova "va trage concluziile din ceea ce s-a petrecut", a avertizat instituția, adăugând că "această crimă nu va rămâne nepedepsită".

Citește șiCe a decis Vladimir Putin după atacurile "neonaziștilor" ucraineni în regiunea rusă Briansk

Ministerul rus de Externe anticipează atacuri în Crimeea, după "sabotorii" ucraineni din Briansk

MAE rus a profitat, vineri, de incidentul din Briansk pentru a avertiza cu privire la noi atacuri în Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014 și considerată de Moscova drept parte inalienabilă a teritoriului rus.

"Kievul continuă să planifice cucerirea militară a Crimeii și să efectueze atacuri, fără cea mai mică preocupare pentru viețile civililor ruși", arată declarația citată.

În context, sunt menționate declarații ale subsecretarului de stat american pentru afaceri politice, Victoria Nuland, care a calificat instalațiile militare ruse din peninsulă drept "ținte legitime" ale Ucrainei.

"Prin furnizarea de arme de înaltă tehnologie Ucrainei, SUA și NATO o transformă în laboratorul lor personal și într-un poligon de testare", mai afirmă diplomația rusă, adăugând că Washingtonul "închide ochii" când aceleași arme ucid civili în Donbas sau prizonieri de război ruși.

"Corpul Voluntarilor Ruși" a revendicat atacurile din Briansk

Gruparea naționalistă "Corpul Voluntarilor Ruși", care susține că luptă de partea Ucrainei împotriva trupelor de invazie ale Moscovei angrenate în invazie, a revendicat, joi, pe rețelele de socializare un act de sabotaj în teritoriile de graniță din Briansk.

Autoritățile ruse au comunicat că doi civili au fost uciși în timpul atacului, iar un băiat de 11 ani ar fi fost împușcat în spate, reușind să scape cu viață.

Președintele rus Vladimir Putin a calificat cele întâmplate drept "un atac terorist", însă Ucraina a acuzat Rusia că a recurs la o "înscenare".

După o întrunire, joi, cu doar câțiva membri a Consiliului Național de Securitate, președintele rus a convocat, vineri, acest for în ședință lărgită pentru a discuta despre măsurile de protecție a instalațiilor împotriva atacurilor teroriste, la o zi incidentul din Briansk.

"Avem un singur subiect astăzi, dar foarte important: măsurile de asigurare a protecției antiteroriste a instalațiilor aflate sub jurisdicția organelor de securitate", a spus Putin, la această reuniune desfășurată prin videoconferință.

Un disident rus spune că voluntarii ruși au încurcat planurile FSB

Vladimir Osecikin, un disident rus fugit în Franța în 2015 și coordonatorul proiectului Gulagu.net, spune că evenimentele petrecute cu o zi în urmă în Briansk, pe care propaganda rusă le-a prezentat drept un "act de diversiune ucraineană", au fost gândite de FSB ca o operațiune "sub steag fals".

Însă planul FSB a fost perturbat de "Corpul Voluntarilor Ruși", susține Osecikin.

Membri ai acestuia s-au infiltrat la fața locului și s-au filmat lângă un punct medical, apoi au postat o declarație în care au revendicat infiltrarea în regiunea Briansk, negând presupusele violențe de care au fost acuzați ucrainenii.

Apariția lor în localitatea Suşani din regiunea Briansk a încurcat planurile inițiale ale serviciilor speciale ruse, provocând publicarea unor date contradictorii în presa de la Moscova.

Osecikin susține pe contul său de Telegram că FSB pregătise până și cadavrele presupușilor sabotori și pe cele ale victimelor din rândul populației civile.

Foto: Cetățean ucrainean reținut de ofițeri ruși, după ce a fost acuzat de plănuirea unui atac cu explozibili în regiunea rusă Briansk, octombrie 2022

×
Subiecte în articol: Briansk Crimeea sabotori FSB Vladimir Putin
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close