Antena 3 CNN International News Ucraina declară încheiată ”misiunea de luptă” la Mariupol. Trupele de la Azovstal sunt evacuate

Ucraina declară încheiată ”misiunea de luptă” la Mariupol. Trupele de la Azovstal sunt evacuate

Forțele ucrainene și-au încheiat ”misiunea de luptă” în orașul asediat Mariupol, potrivit unui comunicat al armatei țării. Soldații din uzina Azolstal sunt evacuați.

Ucraina declară încheiată ”misiunea de luptă” la Mariupol. Trupele de la Azovstal sunt evacuate
Sursa foto: Colaj / Twitter - Vladimir Schwanzende
de Cerasela Stafie    |    17 Mai 2022   •   08:27

Comandanții unităților staționate la uzina Azovstal din Mariupol au primit ordin ”să salveze viețile personalului lor”, se mai arată în declarația Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Sute de oameni au fost evacuați luni din oțelărie, ultimii apărători ai orașului, care deveniseră un simbol al rezistenței ucrainene sub bombardamentele rusești.

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malyar, a descris operațiunea de evacuare, într-un mesaj video, menționând că unele forțe ucrainene rămân la Azovstal.

”Cincizeci și trei de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal într-o unitate medicală din Novoazovsk pentru îngrijiri medicale. Alte 211 persoane au fost duse la Olenivka prin coridorul umanitar”, a spus ea. 

O ”procedură de schimb” va permite ca cei evacuați să fie aduși acasă, a mai spus Malyar.

”Ucraina are nevoie de eroii săi în viață”, a declarat luni președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un mesaj despre evacuare, mulțumind armatei și negociatorilor ucraineni, Comitetului Internațional al Crucii Roșii și Națiunilor Unite.

”Cea de-a 82-a zi a apărării noastre se apropie de sfârșit. O zi grea. Dar această zi, ca toate celelalte, are ca scop tocmai salvarea țării noastre și a poporului nostru”, a adăugat liderul de la Kiev.

Ministerul rus al Apărării a declarat anterior că a fost instituită o încetare a focului pentru a permite trecerea militarilor ucraineni răniți, potrivit agenției de presă de stat RIA Novosti.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close