Antena 3 CNN Externe Tatăl lui Snowden spune că Rusia este singura ţară în care fiul său este în siguranţă

Tatăl lui Snowden spune că Rusia este singura ţară în care fiul său este în siguranţă

Tatăl lui Snowden spune că Rusia este singura ţară în care fiul său este în siguranţă
10 Oct 2013   •   15:35

Tatăl fostului agent CIA, Edward Snowden, îşi exprimă convingerea că Rusia este singura ţară din lume în care fiul său poate trăi în siguranţă.

Lon Snowden a ajuns în această dimineaţă în Moscova şi a spus reporterilor, care îl aşteptau în aeroport, că nu crede că Edward se va mai întoarce în Statele Unite ale Americii.

Locaţia şi ocupaţia actuală a lui Edward Snowden rămâne în continuare învăluită în mister, dar avocatul său, Anatoly Kucherena, susţine că acesta nu negociază cu nicio altă ţară statutul de azilant. Acesta a mai precizat că cel care a făcut praf spionajul american şi metodele de interceptare folosite de diverse agenţii speciale, a primit deja mai multe oferte de muncă din Rusia.

Kucherena l-a întâmpinat la aeroport pe Snowden senior şi a declarat că Edward are posibilitatea de a îşi extinde permisul de şedere şi statutul de azilant în Rusia.
Tatăl acestuia a spus că a primit o viză cu intrări multiple în Federaţia Rusă şi are de gând să profite de acest lucru, prin vizite cât mai dese.

"Nu am nici cea mai mică idee despre intenţiile fiului meu, dar de când este în Rusia, el îşi menţine sănătatea şi siguranţa personală", a spus Lon Snowden pentru RT.

Edward Snowden
Edward Snowden, un specialist IT şi fost colaborator al Agenţiei Naţionale de Securitate americane (NSA), a fugit din SUA după ce a dezvăluit presei informaţii clasificate, legate de programele de supraveghere întreprinse de administraţia de la Washington.
În august el a primit azil politic în Rusia, după ce şi-a petrecut mai multe săptămâni în zona de tranzit a Aeroportului Sheremetyevo.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden NSA
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close