Antena 3 CNN Externe "Niciun tren nu va circula în țară": Transportul feroviar din Germania va fi paralizat de o grevă de proporții

"Niciun tren nu va circula în țară": Transportul feroviar din Germania va fi paralizat de o grevă de proporții

O grevă de proporții va bloca transportul feroviar, mâine, în Germania. Sindicaliștii avertizează că nu va circula niciun tren.

"Niciun tren nu va circula în țară": Transportul feroviar din Germania va fi paralizat de o grevă de proporții
Sursa foto: Gettyimages | SolStock
de Ioana Mircea    |    20 Apr 2023   •   10:57

Transportul pe calea ferată din Germania va fi blocat mâine din cauza unui protest de proporții. Cei mai afectați vor fi navetiștii deoarece angajații transportatorului național Deutsche Bahn vor face grevă pe parcursul dimineții, în intervalul orar 3.00-11.00. La protest vor participa și alte companii feroviare.

„Niciun tren nu va circula în țară", a declarat reprezentantul sindicatului EVG, Cosima Ingenschay. Un alt reprezentant al sindicatului, Kristian Loroch, a amenințat cu o grevă de mai multe zile în viitor, dacă angajatorii nu își îmbunătățesc oferta.

Citește și: Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunţă investiţii masive la CFR din bani europeni

Reprezentanții Deutsche Bahn susțin că greva va avea un impact masiv asupra rețelei feroviare a țării, inclusiv asupra trenurilor internaționale.

Inflația ridicată din Germania a provocat mai multe greve în ultimele luni. Lucrătorii din diferite domenii de activitate, inclusiv din cel feroviar, cer salarii mai mari pentru a compensa creșterea prețurilor, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Germania grevă transport feroviar
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close