Antena 3 CNN Externe Cel puțin 27 de morți în Turcia, devastată de potopul de la mijlocul săptămânii. "Un dezastru care are loc la 100 de ani"

Cel puțin 27 de morți în Turcia, devastată de potopul de la mijlocul săptămânii. "Un dezastru care are loc la 100 de ani"

Autoritățile turce au anunțat, vineri, că bilanțul după inundațiile extrem de grave produse miercuri și joi a ajuns la 27 de morți și o persoană dispărută, relatează Euronews.

Cel puțin 27 de morți în Turcia, devastată de potopul de la mijlocul săptămânii. "Un dezastru care are loc la 100 de ani"
Sursa foto: Twitter/Anadolu
de Adrian Iclozan    |    13 Aug 2021   •   11:58

Ploile torențiale au declanșat inundații și alunecări de teren pe coasta turcă a Mării Negre, fiind afectate provinciile Bartin, Kastamonu, Sinop și Samsun.

Furia naturii a distrus mai multe poduri, numeroase locuințe și a antrenat vehicule și resturi în viituri devastatoare.

Salvatorii au recuperat cel puțin 15 cadavre în Kastamonu, regiunea afectată cel mai grav și unde fost consemnată prăbușirea unei clădiri în orașul Bozkurt, conform unui anunț făcut joi de agenția turcă pentru managementul dezastrelor, AFAD.

Vineri, AFAD a anunțat recuperarea altor 10 cadavre în Kastamonu.

Corpurile altor două victime au fost găsite în Sinop. O femeie de 80 de ani a fost dată dispărută în provincia Bartin.

Tot în Bartin au fost rănite 13 persoane când o secțiune a unui pod s-a surpat. Armata a trimis elicoptere care au salvat 80 de sinistrați în regiune.

Multe dintre zonele lovite de inundații au rămas fără curent electric și apă curentă și cu drumuri blocate între localități.

În total, șase poduri au fost distruse de ape.

La operațiunile de căutare și salvare participă circa 5.000 de oameni.

"Este un dezastru care nu s-a mai văzut de 50 sau de 100 de ani", a declarat ministrul turc al agriculturii, Bekir Pakdemirli.

Euronews notează că dezastrul hidrologic s-a produs în timp ce în sud-vestul țării, în provincia Mulga, pompierii se luptau încă să lichideze un incendiu de vegetație.

Intervenția ara loc într-o zonă turistică populară, întinsă de-a lungul ieșirii la Marea Egee, precizează sursa citată.

În incendiile care s-au întins în Turcia de la sfârșitul lui iulie au pierit cel puțin 8 persoane.

Președintele Recep Tayyip Erdogan le-a numit "cele mai grave incendii din istoria țării".

×
Subiecte în articol: turcia inundatii morti
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close