Antena 3 CNN Externe Un hipopotam pigmeu face senzaţie la o grădină zoologică din Sydney

Un hipopotam pigmeu face senzaţie la o grădină zoologică din Sydney

Un hipopotam pigmeu face senzaţie la o grădină zoologică din Sydney
05 Aug 2010   •   18:22

Eveniment deosebit la o grădină zoologică din Sydney. Un pui de hipopotam pigmeu a fost prezentat publicului, la o lună şi jumătate după ce a venit pe lume. Kambiri are deja foarte mulţi admiratori, însă îngrijitorii spun că micul hipopotam este cam timid şi se fereşte de privirile vizitatorilor.  
Kambiri s-a născut la sfârşitul lunii iunie. Însă până acum, micul hipopotam şi-a petrecut timpul numai cu mama lui, pentru că îngrijitorii nu au vrut să îl supună programului agitat de la zoo.
Angajaţii de la zoo spun că vizitatorii trebuie să fie foarte înţelegători cu micul hipopotam.
"Este foarte nouă. Cei care vin să o viziteze la zoo, trebuie să fie foarte răbdători pentru că este foarte, foarte timidă şi îi place să doarmă mult. Iese afară pentru perioade scurte de timp, dimineaţa" a declarat Danielle McGill, purtătoarea de cuvânt a grădinii zoologice.
La o lună şi jumătate, hipopotamul pigmeu cânăreşte 16 klilograme şi pune 300 de grame în fiecare săptămână, de altfel aşa cum este normal pentru un pui de vârsta lui.
Hipopotamii pigmei sunt o specie pe cale de dispariţie. Se estimează că în lume au mai rămas aproximativ 3000 de exemplare. Animalele trăiesc într-o zonă foarte restrânsă din vestul Africii.

Antena 3

×
Subiecte în articol: sydney
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close