Antena 3 CNN Externe Un miliardar american vrea să COLONIZEZE planeta MARTE cu 80.000 de oameni

Un miliardar american vrea să COLONIZEZE planeta MARTE cu 80.000 de oameni

Un miliardar american vrea să COLONIZEZE planeta MARTE cu 80.000 de oameni
Sursa foto: Foto: universeandplanets.com
30 Noi 2012   •   21:44

Elon Musk, miliardarul fondator şi director general al companiei spaţiale private SpaceX, intenţionează să "colonizeze" planeta Marte cu ajutorul a 80.000 de oameni, care vor ajunge pe planeta roşie în următoarele două decenii.

Potrivit spuselor sale, temerarii care doresc să se stabilească pe Marte trebuie să plătească suma de 500.000 de dolari fiecare, informează dailymail.co.uk.

Elon Musk spune că planul de colonizare a planetei roşii va fi implementat gradual şi va debuta cu un grup mic de "pionieri ai spaţiului", alcătuit din 10 persoane, care vor ajunge pe Marte la bordul unei rachete reutilizabile Falcon 9, ce va fi alimentată cu oxigen lichid şi metan.

Musk, primul antreprenor privat din industria aerospaţială care a lansat cu succes o misiune privată la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, în primăvara acestui an, consideră că această primă etapă a proiectului său "ar putea conduce" spre o realizare mult mai mare.

Primii colonişti vor construi pe Marte case ecologice, sub forma unor domuri transparente, presurizate cu dioxid de carbon, un gaz ce va permite solului marţian să susţină culturi de plante, care vor permite la rândul lor întreţinerea formelor de viaţă.

Spre sfârşitul proiectului, populaţia de pe Marte ar putea ajunge la 80.000 de persoane - o cifră estimată pe baza teoriei potrivit căreia o persoană din 100.000, de pe Terra, va dori în viitorul apropiat să călătorească în spaţiu.

Proiectul elaborat de Musk are un cost estimat la 36 de miliarde de dolari.

Miliardarul american consideră că proiectul va putea fi realizat şi cu sprijinul guvernelor lumii, dacă acestea vor aloca între 0,05% şi 0,25% din produsul intern brut (PIB) al ţărilor pe care le conduc.

În luna mai a acestui an, capsula Dragon, construită de compania SpaceX, s-a conectat cu succes la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), devenind primul vehicul spaţial construit şi operat de o societate privată care realizează o astfel de misiune spaţială.



×
Subiecte în articol: planeta marte planeta rosie
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close