Antena 3 CNN Externe Un preot din Franţa găzduieşte în garajul bisericii opt familii de romi

Un preot din Franţa găzduieşte în garajul bisericii opt familii de romi

Un preot din Franţa găzduieşte în garajul bisericii opt familii de romi
Sursa foto: Foto: Videonews
01 Oct 2011   •   23:16

O biserică din Franţa a devenit scena unor adevărate concerte de muzică lăutărească. Aici s-au instalat, cu tot cu corturi, nu mai puţin de 43 de romi din România. Nu au intrat cu forţa în locaşul de cult, ci chiar preotul paroh le-a oferit găzduire, când a aflat că romii au fost aruncaţi în stradă de autorităţile franceze. Proaspăt instalaţi în biserică, chiriaşii petrec timpul cântând manele şi serenade.

Muzica lăutarilor răsună mai toată ziua în biserica Saint Antoine. Cei 43 de romi şi-au adus cu ei şi instrumentele muzicale. Din când în când, se aud şi manele. Acum câteva zile, au fost evacuaţi dintr-un campus ilegal din Lyon. Îngerul lor păzitor a fost însă preotul catolic de la Saint Antoine, care i-a găsit în stradă.

Cele opt familii şi-au instalat corturile în garajul bisericii şi stau ca într-o adevărată tabără. Purtătorul lor de cuvânt este Aramis, care ştie bine franceză.

Preotul de la Saint Antoine i-a chemat în ajutor pe asistenţii sociali francezi. Speră să le găsească de lucru oaspeţilor din garajul bisericii.

În ultimele săptămâni, guvernul francez a adoptat o poziţie dură faţă de romii cu statut ilegal. Numai de la Lyon au fost evacuaţi peste 200 de romi din România.

 






×
Subiecte în articol: biserica Franta preot muzica corturi manele romi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close