Antena 3 Externe Uniunea Europeană BREXIT. David Cameron demisionează din funcția de premier al Marii Britanii

BREXIT. David Cameron demisionează din funcția de premier al Marii Britanii

de G.S.    |    24 Iun 2016   •   10:24
BREXIT. David Cameron demisionează din funcția de premier al Marii Britanii
Sursa foto: Foto: Agerpres

David Cameron a declarat după numărătoarea voturilor, încheiată în favoarea Brexitului, că voinţa poporului britanic trebuie respectată şi că mesajul a fost primit. Acesta a adăugat că un nou lider va prelua funcţia de prim-ministru până la conferinţa partidului Conservator din octombrie.

"Britanicii au votat pentru ieșirea din UE și voința lor trebuie respectată. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest referendum și celor care au votat. Nu poate exista dubiu față de acest rezultat. Vreau să reasigur investitorii și piețele economice că economia britanică este puternică. De asemenea, vreau să asigur cetățenii că viețile lor nu se vor schimba în perioada următoare. Trebuie să ne pregătim pentru o negociere cu UE. Dar, înainte de orice, avem nevoie de un leadership puternic. Sunt foarte mândru de funcția pe care am reprezentat-o în ultimii ani. (...) Britanicii au luat o decizie fără precedent și, deci, cred că este nevoie de o nouă conducere. În următoarele trei luni, voi conduce guvernul, dar cred că este nevoie de o conducere nouă din luna octombrie încolo."

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, potrivit rezultatelor finale, în urma unui referendum istoric care a făcut deja să se simtă primele sale efecte asupra pieţelor asiatice, potrivit AFP şi Reuters.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană. Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului.

Comisia Electorală anunţă că Regatul Unit a votat pentru ieşirea din UE.

Prezența la urne a fost de 72,2% - rezultate oficiale

72,2% dintre britanici s-au prezentat în faţa urnelor de vot. Un vot care va avea un impact uriaș atât pentru Marea Britanie cât și pentru viitorul Uniunii Europene.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close