Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Dezbatere în Parlamentul European despre cum se vede România la 10 ani de la aderarea în UE

Dezbatere în Parlamentul European despre cum se vede România la 10 ani de la aderarea în UE

Dezbatere în Parlamentul European despre cum se vede România la 10 ani de la aderarea în UE
18 Oct 2017   •   20:12

Europarlamentarul român Damian Drăghici a susţinut la Bruxelles că pentru o mai bună cunoaştere a drepturilor şi obligaţiilor ca cetăţeni ai EU ar fi nevoie ca civismul european să fie predat în şcolile din România sub formă de geografie, istorie şi cultură ale UE.

Care este percepţia românilor asupra Uniunii Europene la 10 ani de la aderare - a fost principala întrebare în jurul căreia s-a concentrat miercuri, 18 octombrie, dezbaterea organizată, la Bruxelles, de către europarlamentarul Damian Drăghici. 

”Mi-a atras atenţia faptul că românii cunosc în mică măsură care le sunt drepturile şi obligaţiile în calitate de cetăţeni europeni. Cred că este de datoria noastră să facem tot ce ne stă în putere pentru a creşte gradul de cunoaştere a rolului Uniunii Europene”, a spus Damian Drăghici în cadrul discuţiilor desfăşurate la Parlamentul European.

În opinia sa, cu cât se va învăţa mai mult despre geografia, istoria şi cultura UE, cu atât mai mare va fi implicarea civică a cetăţenilor în viaţa politică şi socială a Uniunii.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: dezbatere România aderare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close