Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană O parte din Parlamentul European cere ruperea relațiilor cu Turcia: "Un astfel de stat nu poate deveni membru UE"

O parte din Parlamentul European cere ruperea relațiilor cu Turcia: "Un astfel de stat nu poate deveni membru UE"

O parte din Parlamentul European cere ruperea relațiilor cu Turcia: "Un astfel de stat nu poate deveni membru UE"
23 Noi 2016   •   16:41

Mai mulți europarlamentari au făcut apel la conducerea Uniunii Europene să sisteze negocierile cu Turcia pentru aderarea la blocul comunitar, conform publicației Independent.

În timpul unei dezbateri organizată la Strasbourg, mai mulți membri ai Parlamentului European au prezentat motive pentru negocierile cu Turcia trebuie sistate.

“Uniunea Europeană trebuie să transmită un mesaj clar către Turcia. Din punctul de vedere al Partidului Popular European, aceste negocieri  trebuie sistate, în condițiile în care actualul context nu permite continuarea lor”, a explicat Manfred Weber, lider al PPE.

“Dacă Turcia va reintroduce pedeapsa cu moartea, trebuie să fim foarte clari, un astfel de stat nu poate deveni membru UE”, a conchis oficialul.

“Turcia, sub regimul domnului Recep Tayip Erdogan se îndreaptă tot mai clar spre un regim totalitar”, a argumentat și Gianni Pitella, Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților.

Totuși, Federica Mogherini, șefa diplomației UE, susține că această suspendare a negocierilor ar trebui să fie o ultimă variantă.

“Cred că cea mai bună variantă pentru a întări democrația în Turcia – cea mai eficientă cale – ar fi să păstrăm comunicarea deschisă, activă”, a explicat Mogherini.

“Dacă am sista procesul de aderare al UE, cred că ambele părți ar avea foarte mult de pierdut”, a conchis oficialul.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close