Antena 3 CNN Externe Propagandistul lui Putin spune că Bucureștiul trebuie bombardat nuclear

Propagandistul lui Putin spune că Bucureștiul trebuie bombardat nuclear

Vladimir Soloviov, cel mai cunoscut reprezentant din aparatul de propagandă al lui Vladimir Putin, amenință cu bombardament nuclear asupra Bucureștiului, în direct, la televiziunea rusă.

Propagandistul lui Putin spune că Bucureștiul trebuie bombardat nuclear
Sursa foto: X
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2024   •   20:58

Propagandistul Kremlinului a întocmit un top al orașelor ce ar trebui distruse, plasând capitala României pe primul loc.

Într-un dialog cu invitații săi, propagandistul lui Vladimir Putin enumeră orașele europene pe care Rusia ar trebui să le distrugă.  

"Nu mă pot decide, Parisul sau Marsilia? Bucureștiul, bineînțeles. Apoi Parisul, Marsilia, Lyon. Lyonul e un oraș frumos, e un festival acolo.

Și, în Germania, ca răzbunare pentru (rachetele) Taurus, ce să distrugem? Hamburg", discută acesta cu invitații săi. 

Nu este pentru prima dată când propaganda de la Kremlin amenință România.

NATO aduce mii de militari în plus în România, pe fondul riscurilor de extindere a războiului din Ucraina

Grupul de luptă al NATO din România va crește până la nivel de brigadă, iar asta însemnă mii de militari ai alianței desfășurați suplimentar pe teritoriul țării noastre.

Anunțul a fost făcut de generalul francez Loic Girard, reprezentantul militar francez cu cel mai înalt rang în România.

Potrivit acestuia, celor peste 1.000 de militari din grupul de luptă de la Cincu, din județul Brașov, li se vor alătura alți 3.000 de soldați în primăvara anului 2025.

Grupul de luptă NATO de la Cincu este condus de Franța și a fost înființat imediat după ce Rusia a invadat Ucraina, în februarie 2022.

Este unul dintre cele opt grupuri de luptă create de Alianța Nord Atlantică de la momentul în care Rusia a anexat ilegal peninsula ucraineană Crimeea, în 2014.

Suplimentarea trupelor NATO în România va fi temporară, spun oficialii NATO

"Această desfășurare de forțe şi tehnică suplimentară va avea loc, temporar, în primăvara anului 2025. O brigadă de peste 4.000 de militari și câteva sute de vehicule blindate vor fi dislocate din Franța în România pentru câteva săptămâni.

Acesta este un exercițiu NATO pentru a testa pe scară largă desfășurarea unei brigăzi complete la granițele Europei într-un interval de timp foarte scurt.

Această brigadă va fi prezentă în România câteva săptămâni pentru antrenament, trupele urmând să se întoarcă odată cu încheierea exercițiului în țările lor de origine. Acest exercițiu de desfășurare poate fi repetat la cererea NATO.

Batalionul multinațional Cincu, care are peste 1.500 de militari, este desfășurat permanent în România. Cu acest batalion, Franța își confirmă prezența militară de lungă durată în România", a explicat un reprezentant al forțelor armate franceze în țara noastră.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close