Antena 3 CNN High Tech 24 IT. Sfaturile unui campion. Cum faci bani din e-sport

24 IT. Sfaturile unui campion. Cum faci bani din e-sport

24 IT. Sfaturile unui campion. Cum faci bani din e-sport
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
22 Aug 2018   •   18:05

În lumea gamerilor e cunoscut sub numele ''Fatal1ty'', însă numele real este Johnathan Wendel. El este primul full time gamer profesionist care a câștigat 12 Campionate Mondiale. Americanul care a făcut istorie în esport este un prosper om de afaceri. Și-a transformat pasiunea în performanță esport și apoi în bani.

Johnathan a fost pasionat de jocuri din adolescență. Pasul spre liga profesioniștilor din gaming l-a făcut la 18 ani jucând Quake III Arena. S-a afirmat prin ceea ce în gaming se numește "first person shooter. De alungul carierei, Wendel a câștigat peste 450,000 de dolari din competiții, cele mai multe în Cyberathlete Professional League.

Pe vremea când juca profesionist antrenamentele lui însemnau 50 - 70 de ore petrecute în fața Calculatorului. Pasiunea și-a transformat-o și în business și a fondat o companie de accesorii pentru gaming. ''Fatal1ty'' este și cofondatorul ReadyUp, o platformă online care vrea să devină un LinkedIn pentru gameri și jucători profesioniști de jocuri video. La implementarea acestei platforme lucrează și 20 de specialiști români din echipa Qualitance.

 

×
Subiecte în articol: 24 IT sfaturi campion bani jocuri 24 IT
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close