Antena 3 CNN High Tech 24 IT. Sfaturile unui campion. Cum faci bani din e-sport

24 IT. Sfaturile unui campion. Cum faci bani din e-sport

24 IT. Sfaturile unui campion. Cum faci bani din e-sport
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
22 Aug 2018   •   18:05

În lumea gamerilor e cunoscut sub numele ''Fatal1ty'', însă numele real este Johnathan Wendel. El este primul full time gamer profesionist care a câștigat 12 Campionate Mondiale. Americanul care a făcut istorie în esport este un prosper om de afaceri. Și-a transformat pasiunea în performanță esport și apoi în bani.

Johnathan a fost pasionat de jocuri din adolescență. Pasul spre liga profesioniștilor din gaming l-a făcut la 18 ani jucând Quake III Arena. S-a afirmat prin ceea ce în gaming se numește "first person shooter. De alungul carierei, Wendel a câștigat peste 450,000 de dolari din competiții, cele mai multe în Cyberathlete Professional League.

Pe vremea când juca profesionist antrenamentele lui însemnau 50 - 70 de ore petrecute în fața Calculatorului. Pasiunea și-a transformat-o și în business și a fondat o companie de accesorii pentru gaming. ''Fatal1ty'' este și cofondatorul ReadyUp, o platformă online care vrea să devină un LinkedIn pentru gameri și jucători profesioniști de jocuri video. La implementarea acestei platforme lucrează și 20 de specialiști români din echipa Qualitance.

 
×
Subiecte în articol: 24 IT sfaturi campion bani jocuri 24 IT

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close