Antena 3 CNN High Tech 7 produse pe care Steve Jobs le-a greşit

7 produse pe care Steve Jobs le-a greşit

7 produse pe care Steve Jobs le-a greşit
25 Aug 2011   •   10:21

Steve Jobs, fostul director general al Apple, a încercat de mai multe ori să ridice ştacheta când a venit vorba de produsele lansate, dar rezultatele nu au fost întotdeauna cele aşteptate. Boston Chronicle a întocmit o listă de şapte produse create sub conducerea lui care au dat greş pe plan comercial sau funcţional:

1. Apple III (1981) -- succesorul mult popularului Apple II s-a adresat utilizatorilor din mediul afacerilor şi a costat pe măsură. Din păcate, hardware-ul a fost nesigur. Apple a pierdut piaţa în faţa computerelor personale de la IBM, lansate în acelaşi an.

2. Lisa (1983) -- primul computer comercial produs cu o interfaţă grafică pentru utilizatori a costat 9.995 de dolari când a fost lansat. A căzut rapid în umbra Macintosh-ului, care era mult mai ieftin şi care a fost lansat în acelaşi an.

3. NeXT Computer (1989) -- Aventura lui Jobs după ce a fost îndepărtat de la Apple a dus la naşterea unui computer care din anumite puncte de vedere era inovativ, dar la fel ca Apple III sau Lisa era foarte scump pentru a atrage un număr suficient de clienţi.

4. Mouse-ul Puc (1998) -- Noul iMac a fost primul mare produs creat după ce Jobs a revenit la Apple în 1996 şi a fost un mare succes, în ciuda mouse-ului mic şi rotund. Utilizatorii nu puteau să îşi dea seama în ce direcţie era acesta orientat la atingere şi dispărea în palmă, făcându-l greu de folosit.

5. "Cubul" (2000) -- Acest mic computer de birou a fost încastrat frumos într-un cub transparent de plastic. A câştigat premii de design, dar a fost un eşec din cauza preţului piperat. De asemenea, nu venea cu multe alte beneficii funcţionale faţă de celelalte produse.

6. Telefonul iTunes (2005) -- Este uşor de uitat că iPhone-ul nu a fost prima aventură a celor de la Apple pe tărâmul telefoanelor mobile. Compania a avut un parteneriat cu Motorola Inc. pentru a lansa ROKR în 2005. Ca telefon era decent, dar nimic spectaculos, dar ca player audio era foarte departe de iPod. Putea memora doar 100 de cântece, iar transferul acestora de pe computer era greoi. A fost de asemenea criticat pentru că nu permitea utilizatorilor să downloadeze muzică prin intermediul reţelei celulare, o limitare care a fost aplicată ulterior şi primului iPhone.

7. Apple TV (2007) -- Incursiunea Apple în sufrageriile oamenilor a fost un efort neobişnuit şi făcut parcă fără pasiune. Jobs s-a referit ulterior la acest episod ca un "hobby". Era o cutie mică ce se conecta la un televizor şi la un Mac din casă. O telecomandă mică permitea proprietarului să redea muzică şi filme pe televizor direct din calculator. Era scumpă, la 249 de dolari, şi complicat de folosit. Filmele cumpărate prim iTunes erau la rezoluţie mică şi apăreau blurate pe televizioarele HD. În 2010, Apple a lansat un produs mult îmbunătăţit, menit să se conecteze direct la Internet.

×
Subiecte în articol: steve jobs Apple
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close