Antena 3 High Tech Apple cere interzicerea comercializării a 17 dispozitive Samsung în SUA, inclusiv smartphone-ul Galaxy S III

Apple cere interzicerea comercializării a 17 dispozitive Samsung în SUA, inclusiv smartphone-ul Galaxy S III

de Antena3.ro    |    02 Sep 2012   •   18:27
Apple cere interzicerea comercializării a 17 dispozitive Samsung în SUA, inclusiv smartphone-ul Galaxy S III
Sursa foto: Foto: Agerpres

La numai o săptămână de la victoria în instanţă prin care a obţinut daune de 1 miliard de dolari de la Samsung, Apple a acuzat încălcarea patentelor în cazul a patru produse ale grupului sud-coreean, inclusiv două modele ale smartphone-ului Galaxy S III, informează Mediafax.
   
Apple acuză încălcarea a opt patente pe care le deţine, iar plângerea actualizează o listă de 17 dispozitive Samsung pentru care compania americană a cerut, în februarie, interzicerea comercializării în SUA.
   
Potrivit unui document transmis tribunalului, Apple numeşte "cel puţin 21 de noi smartphone-uri, playere media şi tablete lansate de Samsung începând din august 2011 până în august 2012". Lista Apple conţine 22 de produse.
   
Unele dintre acestea au făcut şi obiectul procesului abia încheiat, însă sunt nominalizate de Apple pentru încălcarea altor patente.
   
Cele noi patru produse Samsung pe care Apple vrea să le oprească de la vânzare sunt: două modele Galaxy S III, Galaxy Note şi Galaxy Note 10.1. Apple a încercat să interzică vânzarea în SUA a Galaxy S III şi în iunie, înainte de lansarea smartphone-ului, însă judecătorul nu a acceptat din cauza unor probeleme legate de program.
   
După victoria de săptămâna trecută, Apple a prins curaj, iar limbajul cererii pentru extinderea interdicţiei la mai multe produse Samsung lasă deschisă posibilitatea suplimentării listei.
   
Multe din produsele pentru care Apple a obţinut deja oprirea vânzării nu mai sunt pe piaţă, iar cele care sunt nu vor putea fi interzise decât cel mai devreme din decembrie. Este de aşteptat continuarea acţiunilor dure împotriva produselor aflate în oferta actuală a Samsung, viizând o nouă victorie în justiţie sau o înţelegere amiabilă, notează The Verge.
   
Lista produselor Samsung despre care Apple susţine că îi încalcă patentele: Galaxy S III, Galaxy S III (Verizon), Galaxy Note, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S II Epic 4G Touch, Galaxy S II, Galaxy S II (T-Mobile), Galaxy S II (AT&T), Galaxy Nexus, Illusion, Captivate Glide, Exhibit II 4G, Stratosphere, Transform Ultra, Admire, Conquer 4G, Dart, Galaxy Player 4.0, Galaxy Player 5.0, Galaxy Note 10.1, Galaxy Tab 7.0 Plus şi Galaxy Tab 8.9.
   
Gigantul american a câştigat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o instanţă federală din California, unul dintre cele mai urmărite procese împotriva Samsung. Juriul a hotărât că mai multe produse ale companiei sud-coreene încalcă şase brevete ale Apple în zona designului şi interfeţei şi a cerut Samsung să plătească daune de 1,05 miliarde dolari.
  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close