Antena 3 CNN High Tech Apple spulberă tot în calea sa. Profitul s-a dublat în primele trei luni ale anului, iar vânzările au crescut cu 20%

Apple spulberă tot în calea sa. Profitul s-a dublat în primele trei luni ale anului, iar vânzările au crescut cu 20%

Apple spulberă tot în calea sa. Profitul s-a dublat în primele trei luni ale anului, iar vânzările au crescut cu 20%
Sursa foto: Foto: ibtimes.com
de O.P.    |    25 Apr 2012   •   12:49

Profitul net al Apple a urcat de aproape două ori în primele trei luni ale acestui an, la 11,6 miliarde de dolari, depăşind semnificativ aşteptările analiştilor de pe Wall Street, datorită creşterii puternice a vânzărilor iPhone, în special în China.

Temerile că Apple nu va putea menţine ritmul de creştere a vânzărilor iPhone au provocat în ultimele două săptămâni deprecierea acţiunilor companiei cu 13%.

Titlurile companiei au revenit însă puternic marţi seara la New York, urcând cu 7% după prezentarea rezultatelor. Veniturile Apple au crescut cu 58% în primele trei luni din an, al doilea trimestru al anului fiscal 2011-2012, la 39,18 miliarde de dolari.

Profitul net al gigantului american a depăşit cu peste 20% media estimărilor analiştilor. În perioada corespunzătoare a anului trecut, compania a avut venituri de 24,66 miliarde de dolari şi un profit net de 5,98 miliarde de dolari. Volumul vânzărilor iPhone a scăzut la 35 milioane de unităţi, faţă de 37 milioane în ultimele trei luni ale anului trecut, când a fost lansată pe piaţă cea mai nouă generaţie a telefonului.

Totodată, vânzările din trimestrul al patrulea calendaristic sunt susţinute de sezonul sărbătorilor de iarnă. Totuşi, Apple a vândut de aproape două ori mai multe smartphone-uri în primele trei luni din acest an faţă de perioada similară din 2011, reiese din raportul companiei.

IPhone a adus în perioada analizată încasări de 22,69 miliarde de dolari, faţă de 12,29 miliarde dolari în primele trei luni ale anului trecut.



×
Subiecte în articol: iphone iPad
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close