Antena 3 CNN High Tech Computerele lui Obama şi McCain, atacate de hackeri străini în timpul campaniei

Computerele lui Obama şi McCain, atacate de hackeri străini în timpul campaniei

Computerele lui Obama şi McCain, atacate de hackeri străini în timpul campaniei
07 Noi 2008   •   08:48

Sistemele informatice ale candidaţilor la preşedinţia SUA, Barack Obama şi John McCain au fost ţinta unor hackeri în această vară din partea ?unei entităţi străine necunoscute?, scrie Newsweek. Publicaţia arată că acum se desfăşoară o anchetă federală în această privinţă, după ce campaniile au fost ?victime ale unui atac cibernetic sofisticat?.
FBI şi Casa Albă au declarat că presupun că o entitate străină sau organizaţie s-a gândit să strângă informaţii privind evoluţia chestiunilor politice ale celor două campanii - informaţii ce ar putea fi de folos în negocieri cu o viitoare administraţie. Publicaţia americană dezvăluie că experţii tehnici ai lui Obama au presupus că hackerii sunt ruşi sau chinezi, FBI dând asigurări că atacurile nu au provenit de la tabăra adversă.
Experţii de la centrul de campanie al lui Obama au descoperit atacul în vară şi iniţial au crezut că este un virus. Dar FBI şi serviciile secrete i-au avertizat că sistemul a fost compromis ?şi au fost furate o cantitate mare de fişiere?. De asemenea, sistemul informatic al lui McCain a fost atacat în mod similar.
Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close