Antena 3 CNN High Tech Confruntarea ceasurilor smart din 2022 și ce inovații au pregătit producătorii pentru 2023

Confruntarea ceasurilor smart din 2022 și ce inovații au pregătit producătorii pentru 2023

Dacă ar fi să ne uităm la ce ne-a oferit anul 2022 în materie de ceasuri, putem să spunem că au fost lucruri interesante. Vrem să facem o confruntare și să ne aducem aminte ce ceasuri ne-au impresionat anul trecut, în 2022.

Confruntarea ceasurilor smart din 2022 și ce inovații au pregătit producătorii pentru 2023
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    01 Ian 2023   •   11:57

Deja așteptăm de la un ceas să ne numere pașii, să ne numere bătăile inimii, chiar să vedem saturația de oxigen a din sânge, stresul, somnul sunt deja standard pe orice ceas/brățară de fitness.

Fie că vorbim de un ceas de 200 de lei, fie că vorbim de un ceas de 12.000 de lei, cum am văzut anul trecut lansat de cei de la Garmin, am testat niște modele interesante în anul 2022.

Samsung a venit oarecum cu un upgrade de baterie. Asta era ceea ce le lipsea lor. Și prin Watch5 Pro au crescut bateria. Dacă vei folosi doar ceasul fără conectivitate la o rețea de telefonie mobilă, ai undeva la 4 zile de autonomie.

Nu este foarte mult în comparație cu alte brand-uri, dar este un salt înainte, un salt pe care Apple nu l-a făcut.

Am testat și Apple Watch Ultra. Se mândresc cu autonomie crescută de 36 de ore crescută față de ceea ce făceau ei înainte. 18 ore are autonomie Apple Watch.

Am văzut de la Huawei modele interesante din gama GT 3, GT 3 Pro. La finalul anului au venit și cu un sport edition, GT 3 sport edition. Trebuie să spunem că Huawei, în România, a fost lider în 2022 pe piața de ceasuri.

Garmin a venit cu ceasuri pentru toate buzunarele. Dacă inițial au fost un ceas scump, un ceas foarte scump, pentru că Marc este unul dintre cele mai bune smart watch-uri pe care le-au realizat cei de la Garmin, modelul destinat aviatorilor, care este capabil chiar să aterizeze un avion dacă aviatorul este în incapacitate, acum au lansat ceasuri pentru toate buzunarele.

Ne așteptăm ca anul acesta producătorii să meargă foarte mult pe zona de medical. Vom vedea lunile următoare un model testat anul trecut, de la Huawei, cu acea funcție de măsurare a tensiunii arteriale.

Te poți duce la un medic să îi dai un raport asupra activității tale sau asupra sănătății tale monitorizate de un astfel de ceas într-o lună și cu siguranță îl va ajuta pe acel medic, mai ales în România.

×
Subiecte în articol: ceasuri smart 24 IT inovatie
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close